Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΚΑ

Image result for αμκαΧιλιάδες πολίτες για θρησκευτικούς, ιδεολογικούς κλπ λόγους δεν έχουν παραλάβει τον αριθμό ΑΜΚΑ, με όσες συνέπειες συνεπάγεται αυτό.
 

Παρόλο που αρκετοί φορείς αλλά και πολίτες έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη, χωρίς να έχουν παρθεί αποφάσεις, για τον αριθμό που υποτίθεται δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ασφαλισμένους για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, μεταμορφώθηκε σε ένα υποχρεωτικό αριθμό ταυτοποίησης του πολίτη.

Ένας αριθμός όπου καταργεί (σε όποιον δεν το κατέχει) θεμελιώδη δικαιώματα του, όπως το δικαίωμα της σύνταξης που είναι ανταποδοτικό και υποχρεούται το κάθε ταμείο να το αποδώσει στον δικαιούχο του. Παράλληλα με τον ΑΜΚΑ γίνεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφιση αλλά και η ασφάλιση ανήλικων τέκνων κλπ. εφαρμογών αυτού του αριθμού.

Σήμερα ο Έλληνας πολίτης καλείται να τον χρησιμοποιήσει απαραίτητα για την ταυτοποίηση του και είσοδο του στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του συστήματος TAXIS.

Μετά από ενημέρωση μας από την γραμματεία της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη, στο τηλεφ. 2103375718/9, γνωρίζοντας το πρόβλημα για τους κάτοικους εξωτερικού αλλά και για όσους εσκεμμένα δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ μας διαβεβαίωσαν ότι θα προβούν σύντομα σε ρύθμιση που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Προτείνουμε σε όσους δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ να περιμένουν αυτή την ρύθμιση και ανάλογα να πράξουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)