Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μόλις 160 «ναι» για την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα – Ποιοι ανεξάρτητοι τον στήριξαν

Τι έγινε στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιοι στήριξαν και ποιοι όχι την υποψηφιότητα του Στ. ΔήμαΩς «ήττα» της κυβέρνησης μεταφράζεται το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της εκλογής του Στ. Δήμα ψήφισαν 160 βουλευτές, ενώ 135 δήλωσαν «παρών». Έτσι, η κυβέρνηση έμεινε αρκετά μακριά από το στόχο που είχε τεθεί για την πρώτη ψηφοφορία, ο οποίος ήταν να βρεθούν περίπου 165 βουλευτές. Η επόμενη -δεύτερη- ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου και απαιτούνται επίσης 200 θετικές ψήφοι. Η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου με ζητούμενο για την κυβέρνηση τις 180 θετικούς ψήφους.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, η στάση των οποίων θεωρούνταν κρίσιμη για τη συνέχεια, υπέρ της εκλογής του κ. Δήμα ψήφισαν η Κατερίνα Μάρκου, ο
Χρήστος Αηδόνης, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γεώργιος Νταβρής.

Αντίθετα, «παρών» δήλωσαν ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Μίκα Ιατρίδη, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Θόδωρος Παραστρατίδης, η Ραχήλ Μακρή, ο Πάρις Μουτσινάς, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Κουράκος και η Θεοδώρα Τζάκρη. Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήρθε από τον πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη μελά, ο οποίος ενώ θεωρούνταν βέβαιο ότι θα ψήφιζε «ναι», αντίθετα αυτός δήλωσε «παρών»
.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος αλλά και οι δύο πρώην της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σημειώνεται ότι σε λεκτικό λάθος υπέπεσε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο οποίος είπε εκ παραδρομής «παρών», ενώ έσπευσε να διορθώσει αμέσως μέσα σε χαμόγελα συναδέλφων του, ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είπε «παρών στη φυλακή».


eklogika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)