Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

INKA: ΟΧΙ ΑΦΜ στις τράπεζες



                        ΙΝΚΑ – ΔΤ 480 12.11.13


ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ  ή ΤΟΥ ΑΦΜ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


Και κλεμμένα ΑΦΜ ανίδεων φυσικών προσώπων για αποστολή μεγάλων χρηματικών ποσών κινήσεις προς Offshore, σε γνώση των τραπεζών.
Οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες της ΤτΕ, για την υλοποίηση του Κανονισμού της Ε.Ε., για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος,  επιβάλλει και  αναγκάζει την παραχώρηση του ΑΦΜ η της εκκαθάρισης φόρου προς  τις τράπεζες, ενώ  ο ίδιος ο Κανονισμός δεν προβλέπει τέτοια υποχρέωση από τους καταναλωτές.
Το ΑΦΜ σε συνδυασμό με τα στοιχεία ταυτότητας αποτελούν μέσα πραγματοποίησης απάτης σε βάρος των πραγματικών δικαιούχων των στοιχείων αυτών από τα πρόσωπα που πράγματι κάνουν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η μεγάλη φοροδιαφυγή.
Οι τελευταίοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ το έχουν αποδείξει.
Να σταματήσουν οι τράπεζες να ζητούν ΑΦΜ και εκκαθαριστικά σημειώματα και να βρουν διαύλους σωστής επικοινωνίας με τις αρμόδιες ΔΟΥ ή το ΣΔΟΕ, όταν έχουν στοιχεία ύποπτων ποσών.
Ο φορολογικός έλεγχος ανήκει στο κράτος και όχι στις τράπεζες.
Τα φορολογικά στοιχεία είναι αυστηρά προσωπικό απόρρητο και από την στιγμή που τα παραχωρεί αυτοβούλως σπάει το απόρρητο.
Ο εκβιασμός των τραπεζών ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η αιτούμενη από τον πελάτη τραπεζική εργασία αν δεν προσκομίσει προηγουμένως εκκαθαριστικά της εφορίας (που είναι απόρρητα και δεν έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση ως ιδιωτική επιχείρηση η τράπεζα), αποτελεί παράνομη πράξη και παράνομο σπάσιμο του απορρήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)