Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Der Spiegel: «Η Τουρκία υποκίνησε τα επεισόδια στον Έβρο»

Την Άγκυρα υποδεικνύει ως κατευθυντήρια δύναμη των επεισοδίων που σημειώθηκαν επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο το Der Spiegel, το οποίο, επικαλούμενο πληροφορίες της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας για εξωτερικές υποθέσεις, αναφέρει πως «η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών έχει στοιχεία ότι η Τουρκία πυροδότησε εσκεμμένα τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα πριν από τέσσερις εβδομάδες.
Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει
στη διάθεσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, «οι τουρκικές αρχές ανάγκασαν τους πρόσφυγες να μπουν σε λεωφορεία και τους μετέφεραν στην παραμεθόρια περιοχή».
«Ανάμεσα στο πλήθος αναμείχθηκαν και τουρκικές κρατικές δυνάμεις, οι οποίες πυροδότησαν τις ταραχές στον φράχτη», αναφέρει το δημοσίευμα.
Το Spiegel τονίζει πως οι γερμανικές αρχές έθεσαν υπόψη τις πληροφορίες αυτές σε εκπροσώπους της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, όμως οι τελευταίοι αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή της τουρκικής πλευράς.
Το περιοδικό αναφέρεται στις υποψίες που είχε από νωρίς η ελληνική κυβέρνηση ότι οι τουρκικές δυνάμεις πυροδότησαν τα επεισόδια στον Έβρο, ενώ παραθέτει δηλώσεις Ελλήνων αξιωματικών ασφαλείας, οι οποίοι αναφέρουν πως μεταξύ των προσφύγων υπήρχαν Τούρκοι και «μερικοί αυτούς έριχναν οι ίδιοι πέτρες ή βοηθούσαν τους μετανάστες να κόψουν το φράχτη».

liberal.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)