Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Οι χώρες με εθνικό νόμισμα, θα είναι σε καλύτερη οικονομική θέση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορωνοίού,

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: ' Όλη η αλήθεια για χρέος και ...Θα πρέπει να υπενθυμίσω, σχετικά με τις ανάγκες του κορωνοιού, για χωρίς όρια ρευστότητα, ότι εδώ τουλάχιστον για μια φορά δεν φταίει η Γερμανία, που αρνείται να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο της Ευρώπης. Αντιθέτως, στη ρίζα του κακού βρίσκεται η εκ γενετής άρρωστη κατασκευή του ευρώ, που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το δεκανίκι που του προσφέρει το Σύμφωνο Σταθερότητας. 
Οι όροι αυτού του τελευταίου προβλέπουν τη λειτουργία του ευρώ μόνον και αποκλειστικά κάτω από συνθήκες νομισματικές σταθερότητας. Η αντιμετώπιση των τωρινών και άκρως ανώμαλων συνθηκών, σε παγκόσμια βάση, θέτει ωστόσο
την ΕΕ σε δραματική κατάσταση παντελούς αδιεξόδου. Διότι, παραμένοντας με το Σύμφωνο Σταθερότητας η ΕΕ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις παρούσες οικονομικές ανάγκες αβυσσαλέου βάθους, ενώ καταργώντας το......χάνεται το ευρώ!!!! 
Και τώρα, ανασκαλεύοντας τα πολυάριθμα άρθρα και βιβλία μου, για το άρρωστο ευρώ και επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την ευχή και αγωνία μου, ότι η χώρα μας για να σωθεί, θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, διαπιστώνω πόσο επίκαιρα είναι όλα αυτά τα δημοσιεύματά μου και σήμερα. 
Με απέραντη πικρία σκέπτομαι, ότι ασφαλώς όχι μόνο εγώ, αλλά και πολυάριθμοι Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι, δεν υπήρξαμε αρκετά πειστικοί, για να σωθεί η Ελλάδα. 

Έτσι, όπως είναι ξεκάθαρο, οι χώρες που διατήρησαν το εθνικό τους νόμισμα, θα είναι απείρως σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό Αρμαγγεδών, που θα ακολουθήσει τη μολυσματική υφή του κορωνοίού, ενώ οι άλλες, στις οποίες ανήκει δυστυχώς και η χώρα μας...

PhD.PROF..Maria Negreponti-Delivanis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)