Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Εβρος: Νύχτα έντασης στις Καστανιές -Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα [βίντεο]

Ενταση και δακρυγόνα στον Εβρο σε προσπάθεια μεταναστών να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος

Ενταση επικράτησε για μια ακόμα νύχτα στον Εβρο, την ώρα που η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορωνοϊού, αφού περίπου 300 μετανάστες επιχείρησαν σε εισέλθουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα μεταναστών επιχείρησε να περάσει τα σύνορα γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα. Οι ελληνικές Αρχές ήταν σε ετοιμότητα και κατάφεραν να αποτρέψουν την προσπάθεια των μεταναστών που για μια ακόμη φορά υποστηρίζονταν από τις τουρκικές δυνάμεις. Οπως φαίνεται μάλιστα και στα βίντεο που ακολουθούν, κάποια στιγμή έγινε και ρίψη δακρυγόνων.

Βίντεο από την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα


Σημειώνεται ότι στις επιχειρήσεις αποτροπής των ελληνικών δυνάμεων συμμετείχε ενεργά και η Frontex που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στον Εβρο και συμβάλει καθοριστικά στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων.



Ο ειδικός ανεμιστήρας που έχει τοποθετήσει η ελληνική πλευρά και παράγει

αιολική ενέργεια επέστρεψε στην τουρκική πλευρά τον καπνό από τα δακρυγόνα.




Να αναφερθεί πως η απόπειρα των μεταναστών να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας και να μπουν στην Ελλάδα ήρθε λίγες ώρες μετά την αδυναμία συμφωνίας για το προσφυγικό στην τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας.




www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)