Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ορισμένοι ξεσάλωσαν με την Εκκλησία, αυτή όμως είμαστε όλοι εμείς!


dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Στη ζωή υπάρχει η επιστήμη, αλλά υπάρχει και η μεταφυσική. Η μεταφυσική προϋπάρχει της επιστήμης, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις κοινωνίες, μικρές και μεγάλες, πολιτισμένες και απολίτιστες και έχει συνδράμει και αυτή με τον τρόπο της στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αν θέλει κάποιος να δει την σημασία της ας διαβάσει λίγο Ουελμπέκ, τί είναι ο άνθρωπος ο απομακρυσμένος από το Θείο και θα καταλάβει. Μπορεί κάποιος να μην πιστεύει, αλλά δεν μπορεί να αγνοεί την ανάγκη της πίστης για πολλούς ανθρώπους.

Ελένη Παπαδοπούλου

Τις τελευταίες ημέρες μερικοί ξεσάλωσαν κυριολεκτικώς με την Εκκλησία. Μόνο να τις κάψουμε δεν είπαν. Η Εκκλησία, ειδικά η ορθόδοξη, υπήρξε σημείο αναφοράς στις δύσκολες στιγμές. Η πίστη για τον Έλληνα είναι πολύ σημαντική, ακόμη κι όταν δεν εκκλησιάζεται.

Φυσικά και για την Ιερά Σύνοδο δεν ήταν εύκολο να πάρει απόφαση να σταματήσουν οι λειτουργίες. Είναι σαν να παραδέχεσαι ότι δεν υπάρχει Θεός.
Είναι σαν να έλεγα εγώ ως εκπαιδευτικός μην έρχεστε σχολείο, δεν θα μάθετε τίποτα, σαν να λέει ο γιατρός μην έρθετε στο ιατρείο, δεν μπορώ να σας γιατρέψω. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε την Ιερά Σύνοδο ότι δεν τόλμησε, ότι δεν ήθελε και διάφορες ανοησίες που διαβάζω.

Πιστεύω ότι το πιο σωστό το είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια τραγική κατάσταση. Είναι μια απόλυτη θέση (της κυβέρνησης), η οποία πλέον επιβάλλει από την πολιτεία σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα, σε όλους τους χώρους λατρείας, την ανάκληση της λειτουργίας τους....δημιουργεί τεράστια θλίψη και κατήφεια, αλλά εφόσον είναι ένα μέτρο το οποίο κρίνει η πολιτεία ότι θα προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, η εκκλησία πάντοτε ταπεινώνεται».

Η Εκκλησία δεν είναι μόνο ο ναός. Η Εκκλησία, αρχαία ελληνική λέξη άλλωστε, είμαστε και εμείς. Πιστεύω ότι με ψυχραιμία θα το περάσουμε και αυτό και η Εκκλησία θα είναι εκεί να ανοίξει τις πόρτες της για τους πιστούς.

Η γιαγιά μου έλεγε τον Θεό τον έχουμε μέσα μας. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μίση και τους αλληλοσπαραγμούς κι ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να περάσουμε τα δύσκολα.
Συν Αθηνά και χείρα κίνει λοιπόν, πιστοί και άπιστοι.

freepen.gr

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZmqyhdrNzz8

    "Ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ἔρημος" - ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ - Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Αρχιερέων στο Ποίμνιο & στο ΧΡΙΣΤΟ
    https://www.youtube.com/watch?v=bF0yOVqm6WU


    ΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΑ SUPER MARKET !!!

    ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

    ΤΡΟΦΗ ΙΑΣΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ !!!

    ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΕΣΤΩ ΜΕ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΨΑΛΤΗ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΝΩΣΤΙΜΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ !!!

    Δείτε εδώ και το βίντεο με τον ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑΣ που κοινωνούσε τους ΛΕΠΡΟΥΣ και δεν κόλλησε ποτέ: https://www.youtube.com/watch?v=OW5ioeNFWs4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)