Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Τα σοβαρά κράτη χτίζονται με αλήθειες και όχι ψέματα…


Όταν οι πολίτες… εκπαιδεύονται να ακούνε ψέματα, τότε σκάβουν τον λάκκο τους και υπονομεύουν το μέλλον τους. Όταν πιστεύουν χονδροειδή ψέματα έχουν υποσκάψει και το μέλλον των επόμενων γενεών. Σ΄ αυτήν τη φάση βρισκόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Ένα τσύρμο ανεύθυνων πολιτικών, ανερυθρίαστα «μπούκωσαν» στα ψέματα τους Έλληνες. Τους έσκαψα τον λάκκο, κάτι που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα από τα έργα και τις ημέρες τους…

Αναδημοσίευση από: toxrima.gr
του Λουκά Γεωργιάδη

Οι χώρες του δυτικού κόσμου που υπέστησαν καταστροφές στους πολέμους τους περασμένου αιώνα, είχαν τη δύναμη να κάνουν μεγάλες υπερβάσεις. Είχαν φωτεινές ηγεσίες που καθοδηγούσαν τους λαούς τους και δεν τους ποδηγετούσαν. Είχαν ηγέτες που λειτουργούσαν διορατικά και όχι κοντόφθαλμα.
Είχαν πολιτικούς που έβαλαν τις βάσεις για τις επόμενες δεκαετίες και αψήφησαν τους τακτικισμούς και τις μικρότητες για να εξασφαλίσουν την επόμενη τετραετία της θητείας τους….

Ο ελληνικός λαός ιδίως τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι πήρε διαζύγιο από την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και το καθαρό μυαλό. Πίστεψε σε ανόητους, ψεύτες, τυχοδιώκτες. Δεν πίστεψε αυτούς που πήραν δύσκολες αποφάσεις. Αντιθέτως, πίστεψε αυτούς που μιλούσαν για «προδότες», «γερμανοτσολιάδες», «κρεμάλες» και άλλα παρεμφερή. Τυφλωμένος από οργή και απογοήτευση πήρε λανθασμένες αποφάσεις για το μέλλον του. Καταδίκασε πίσω από το παραβάν τον εαυτό του και τουλάχιστον άλλες 2 γενιές. Γιατί απλά δεν διέθετε τη μόρφωση, την ωριμότητα και το… μυαλό για να καταλάβει ότι όλοι αυτοί που του έλεγαν… ευχάριστα πράγματα, στην ουσία άνοιγαν τον λάκκο του.

Σήμερα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε… μνημόσυνα για τα μνημόνια. Όσο δεν συνειδητοποιούμε τα λάθη που μας οδήγησαν συνολικά στο ατύχημα του 2010 και τις ευθύνες των πολιτικάντηδων, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε τον δρόμο μας. Όσο εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε ψεύτες και πολιτικούς του περιθωρίου, δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον. Δεν μπορούμε να απαιτούμε τον σεβασμό τον εταίρων μας, από τη στιγμή που έχουμε χάσει τον αυτοσεβασμό και την αυτογνωσία μας. Εάν θέλουμε να χτίσουμε ένα σοβαρό κράτος πρέπει να σοβαρευτούμε και να βάλουμε στο περιθώριο τους ψεύτες και τους υποκριτές. Αν δεν το κάνουμε, τότε όλοι θα μπούμε στο περιθώριο, πιθανότατα ζώντας μια εθνική συμφορά. Γιατί η απώλεια της κοινής λογικής και η απουσία ικανών ηγεσιών εκεί οδηγεί…

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)