Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Οι νέες ταυτότητες έρχονται: Πλήρης παρακολούθηση των πάντων για το... καλό μας

Έρχεται το απόλυτο όπλο παρακολούθησης της ζωής των πολιτών, η ηλεκτρονική ταυτότητα η οποία θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα και θα 
διαθέτει μικροτσιπ.

Θα κοστίζει 8 ευρώ συν τα έξοδα για τις φωτογραφίες που θα βγάλουν οι πολίτες, είτε βγάζουν για πρώτη φορά ταυτότητα είτε θέλουν να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες.

Όλες οι παλιές ταυτότητες θα πρέπει να αντικατασταθούν μέσα σε τέσσερα χρόνια υποχρεωτικά, αδιαφορώντας φυσικά για τα όποια θρησκευτικά ή ιδεολογικά συναισθήματα των πολιτών.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν επτά ζώνες, οι οποίες σκοπό έχουν να αποτρέψουν την όποια προσπάθεια πλαστογράφησης. Εκτός από την Ελλάδα και η Ιταλία έχει καθυστερήσει 12 χρόνια να «βγάλει» τις νέες ταυτότητες που θεωρείται πως θα γίνουν εμπόδιο στην παράνομη μετανάστευση , κυρίως προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ταυτότητα αυτή θα γίνει ένα είδος «φυλακής» για τους πολίτες που θα την κατέχουν


Η κοινή υπουργική απόφαση από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

Αφού υπογραφεί η ΚΥΑ, θα γίνει άμεσα η προκήρυξη απόρρητου διαγωνισμού με 4-5 προεπιλεγμένες εταιρίες. Εκτός από τις νέες ταυτότητες, οι εταιρίες αυτές θα αναλάβουν και την έκδοση ακόμη 10 δημοσίων εγγράφων.

Το πως θα είναι τα νέα δελτία ταυτότητας αποκάλυψε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Οι επτά ζώνες
Τα νέα δελτία ταυτότητας θα χωρίζονται σε επτά ζώνες.

Μπροστά

Ζώνη 1: Αριθμός ταυτότητας
Ζώνη 2: Φύλο, επώνυμο, όνομα, ημερομηνία γέννησης, ιθαγένεια
Ζώνη 3: Ημερομηνία λήξης, Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας, Αρχή Έκδοσης
Ζώνη 4: Υπογραφή κατόχου
Ζώνη 5: Φωτογραφία

Πίσω

Ζώνη 6: Όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, τόπος γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, ομάδα αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα
Ζώνη 7: Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης / Machine Readable Zone-MRZ



Στη νέα ταυτότητα έχουν τοποθετηθεί ο Θυρεός Ελληνικής Δημοκρατίας, Όνομα Χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/HELLENIC REPUBLIC), Τύπος Εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ/IDENTITY CARD), Σήμα ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) για ενσωματωμένο RFID chip.

Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης περιέχονται

Φωτογραφία
Στοιχεία κατόχου
Ύψος κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους ηλικίας)
Στοιχεία που απαιτούνται για Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Δήμος εγγραφής
Αριθμός δημοτολογίου
Τόπος έκδοσης δελτίου.

Ο τύπος του δελτίου ταυτότητας όπως περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι μορφότυπο σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO (International Civil AviationOrganization-Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας). Περιλαμβάνει:

– Ζώνη Οπτικής Εξέτασης
– Μηχανικώς Αναγνώσιμη Ζώνη
– Ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης σύμφωνα με πρότυπα ICAO για τα μηχανικώς αναγνώσιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η κατάσταση μπορεί να φαίνεται αθώα αλλά εμπνέει ανησυχίες.

Έτσι λοιπόν μετά τον εφιάλτη του "πλαστικού" χρήματος που με γρήγορα βήματα γίνεται πραγματικότητα τώρα είμαστε στην τελική ευθεία για την αλλαγή των παλιών δελτίων ταυτότητας με τις νέες βιομετρικές ταυτότητες που θα περιέχουν τσιπ με αποθηκευμένα τα προσωπικά μας δεδομένα.

"Σφίγγει" ο κλοιός γύρω από τους πολίτες οι οποίοι θα παρακολουθούνται αδιαλείπτως από το κράτος και θα χάσουν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής και προσωπικών δεδομένων και προσωπικών προτιμήσεων καθώς προωθείται όχι μόνο την νέα βιομετρική ταυτότητα αλλά και το "τσιπάρισμα" των αυτοκινήτων για να είναι γνωστό υποτίθεται ποιοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια αυτοκινήτου.

Εάν και το χρήμα γίνει ηλεκτρονικό, όλα τα δεδομένα,ο τρόπος ζωής μας θα αρχειοθετείται αυτόματα από τις Αρχές. 

Φερ'ειπείν, πόσο πίνει κανείς τα βράδια, πόσους καφέδες πίνει την ημέρα, πόσα προφυλακτικά αγοράζει άρα πόση σεξουαλική δραστηριότητα έχει, αν κάνει πολεμικές τέχνες (άρα αν είναι επικίνδυνος για το Σύστημα που θέλει παιδιά του καναπέ) θα είναι πλέον γνωστά σε όλους,όπως και στις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Το κράτος θα λέει: "Πίνεις πολλούς καφέδες, πολύ αλκοόλ, κάνεις πολύ σεξ,άρα επιβαρύνεις το δημόσιο σύστημα Υγείας συνεπώς πρέπει να πληρώσεις περισσότερο ΦΟΡΟ, επίσης κάνεις πολεμικές τέχνες άρα αυξάνεις το ρίσκο να σπάσεις, μύτη, να πάθεις διάσειση κ.λ.π επιπλέον ΦΟΡΟΣ και γι'αυτό".

Οι ασφαλιστικές απλά θα πούνε: "Σου ανεβάζουμε τα ασφάλιστρα γιατί έχεις έναν τρόπο ζωής που δημιουργεί επισφάλειες και αυξημένο ρίσκο για εμάς" 

Τόσο απλά, γιατί εκεί θα οδηγηθεί το ζήτημα από οικονομικής φύσεως. Η οικονομική άποψη όμως είναι η μια πλευρά του νομίσματος, υπάρχει και η καθαρά ανθρωπιστική που είναι πολύ σημαντικότερη. Θα γνωρίζουν όλων τις "προτιμήσεις". Αυτό σημαίνει, ότι ανά πάσα στιγμή ΟΛΟΙ θα είναι εκβιάσιμοι. 

Κάποιος μπορεί να είναι παντρεμένος και να έχει αγοράσει τρία δαχτυλίδια, το ένα για την γυναίκα του, τα άλλα δύο για ποιες;

Θα ιδρυθεί και αστυνομία "Ηθών και πάταξης της Αμαρτίας" όπως η αστυνομία της Σκέψης στο "1984" του Τζ.Όργουελ; 
Θα γίνουν όλοι άμεσα εκβιάσιμοι στα μάτια της εκάστοτε κυβέρνησης που απλά ενοχλείται από την εναντίον της (νόμιμη) δράση από κάποιους πολίτες, και θα ήθελε να μπορεί να τους "ξεφορτωθεί"-ξεφτιλίσει-καταστρέψει την δημόσια εικόνα τους, με όσο γίνεται πιο εύκολο και πλήρη τρόπο; 

Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα "λασπώνεται" ο οποιοσδήποτε ενοχλητικός, γιατί απλούστατα επιλεκτικά θα παραδίδεται στην δημόσια χλεύη, διότι όλοι πάντα έχουν κάτι να κρύψουν ή δεν θέλουν να μαθευτεί, αυτός άλλωστε είναι και ο ορισμός της ιδιωτικότητας-ατομικότητας.

Το κράτος θα βλέπει τα πάντα για εμάς, εμείς όμως όχι για αυτούς. Θα γνωρίζουν τι βιβλία διαβάζουμε,άρα τι ιδέες έχουμε, και ως γνωστόν οι ιδέες που δεν αρέσουν στο Σύστημα ήδη έχουν αρχίσει να κυνηγιούνται με την απαξίωση, σε πρώτο στάδιο, με ποινική δίωξη σύντομα.

Η ενορχηστρωμένη απαξίωση προετοιμάζει την Κοινή Γνώμη για την αποδοχή της ποινικοποίησης κάποιων ιδεών. Και μην ξεκινήσει το γνωστό παραμύθι που λεει όλοι έχουμε κινητά, fb και διάφορα άλλα, καθώς εκεί ο καθένας υπευθύνη του κοινοποιεί ότι θέλει ο ίδιος. Ότι θέλει το κρύβει.

Το Σύστημα έχει ξεκινήσει σκόπιμα μια απλοποιητική προπαγάνδα του στιλ "έλα μωρέ τα ξέρουν ήδη όλα για εμάς". Δεν είναι έτσι, ακόμα όποιος θέλει κρατάει τις λεπτομέρειες μακριά από την κοινή θέα. 

Ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης και εκφράζουν θετική άποψη για το ζήτημα της κατάργησης των μετρητών χωρίς να έχουν σκεφτεί ποτέ τις συνέπειες τις οποίες όταν τις καταλάβουν θα είναι πλέον πολύ αργά, καθώς η πόρτα του "κελιού" της "αιώνιας ηλεκτρονικής φυλακής" θα έχει κλείσει και θα έχει πεταχτεί και το "κλειδί". 

To παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο προχωρά στην τελική του επίθεση κατά της ανθρώπινης ελευθερίας με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και την παράνομη δραστηριότητα:

Την κατάργηση των μετρητών και το δικαίωμα του πολίτη να αγοράζει ανώνυμα χωρίς να καταγράφεται και να δημιουργείται αυτόματα το αγοραστικό και άρα το ψυχολογικό του προφίλ με βάση το οποίο,το Σύστημα θα ξέρει εάν αποτελεί κάποιου είδους απειλή γι' αυτό.

Μετρητά σημαίνει ελευθερία επιλογών χωρίς να νιώθει κάποιος ότι παρακολουθείται λόγω αυτών. 

Μετρητά σημαίνει και έλεγχος στο προσωπικό πορτοφόλι.

Έχεις χρήματα αγοράζεις, δεν έχεις δεν παίρνεις τίποτα παρά μόνο τα προς το ζην. 


Οι προϋπολογισμοί των οικογενειών ξετινάχθηκαν από τότε που στην ζωή τους πέρασε το "πλαστικό" χρήμα αφού όλοι αγόραζαν με φρενίτιδα πέραν των πραγματικών τους δυνατοτήτων με πίστωση ότι τους έρχονταν κυριολεκτικά στην "κούτρα". 

Οι άνθρωποι όταν έχουν πίστωση ξεφεύγουν καθώς δεν νιώθουν το φυσικό όριο της έλλειψης πραγματικού φυσικού χρήματος.

Και όμως το παγκόσμιο (και εγχώριο) κατεστημένο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες όλων των χωρών ότι η κατάργηση των μετρητών θα είναι κάτι πολύ καλό για αυτούς, και ότι θα τους προσφέρει ευημερία!

Και καλό θα είναι να μας απαντήσει το Σύστημα και οι ντόπιοι εκφραστές του που επιθυμούν την κατάργηση των μετρητών (ήδη πολλοί Έλληνες πολιτικοί το έχουν ζητήσει) τα παρακάτω ερωτήματα. 

Εάν κάποτε για λόγους "οικονομικής κρίσης" ή γιατί έτσι θέλουν, οι τράπεζες επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια, πως ο πολίτης θα μπορεί να εξασαφαλίσει τα χρήματά του και την αγοραστική του δύναμη;

Επίσης πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να πληρώσουν άμεσα όλο τον φόρο που αυθαίρετα τους αναλογεί, καθώς το κράτος τον αυξάνει κατά την επιθυμία του,προτιμώντας να πληρώσουν για την συντήρηση της οικογένειάς τους και την δική τους.

Όμως με το ηλεκτρονικό χρήμα το κράτος θα παίρνει απευθείας όλα τα χρωστούμενα αφήνοντας τους πολίτες να επιβιώσουν με...ηλεκτρονικό αέρα κοπανιστό. 

Εάν βάσει ψυχολογικού και αγοραστικού προφίλ το Σύστημα κρίνει κάποιον επικίνδυνο λόγω ιδεών και απήχησης σε κοινωνικές ομάδες, και πέραν της φυσικής του καταδίωξης ("τυχαία" περιστατικά βίας εναντίον του φυσικού προσώπου από "τυχαίους" κακοποιούς, που τον περιμένουν με ρόπαλα κοντά στο σπίτι του γιατί δεν είναι αρεστός σε κάποιους) που μπορεί να υποστεί, ποιος εξασφαλίζει τα χρήματα του εν λόγω υποκειμένου από ηλεκτρονική "εξαφάνιση";

Ότι παύσει να υπάρχει ηλεκτρονικά,απλά δεν υπάρχει. Δεν θα υπάρχει χαρτί που να αποδεικνύει ότι είχατε μισθοδοσία, ή ότι είχατε...τόσες "ηλεκτρονικές πιστωτικές μονάδες" στον λογαρισμό σας. 

Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και από χάκερς, αλλά στην περίπτωση του κρατικού μηχανισμού απλά θα μπορούσε να "εξαφανίσει" ηλεκτρονικά έναν άνθρωπο για όποιον λόγο θα επέλεγε το "βαθύ κράτος" (το οποίο ηλεκτρονικά θα γίνει ακόμα πιο ανεξέλγκτο σε κάθε χώρα και όχι μόνο στην Ελλάδα).

Με το ίδιο σκεπτικό, άνθρωποι φίλα προσκείμενοι και δουλικοί στο Σύστημα, ποιος θα εμποδίζει την αθρόα "εμφάνιση" ηλεκτρονικού χρήματος στο "πορτοφόλι" τους για τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν, αφου κανείς δεν θα μπορεί να το ελέγξει εάν το Σύστημα δεν το επιθυμεί. 
Δηλαδή, θα υπάρχει πάλι "μαύρο" χρήμα αλλά ηλεκτρονικό αυτή τη φορά και το κυριότερο προσβάσιμο μόνο στους αρεστούς και σε αυτούς που εργάζονται πιστά για το "βαθύ κράτος".

Οι Ρωμαίοι είχαν ένα (από τα πολλά) σοβαρό ρητό.«Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν", αντί για λόγια θα έχουμε τις ηλεκτρονικές "αερολογίες". 


Όταν καταργηθεί το χαρτί, η απόδειξη για το τί είμαστε και τι διαθέτουμε θα εναπόκειται στο κράτο όχι σε μας. Η σχέση θα γίνει μονόδρομη και θα παύσει να είναι αμφίδρομη.

Σε μια αχρήματη κοινωνία ακόμα και η δουλειά θα μπορούσε να γίνει μέσο πίεσης.

Συμμορφώνεσαι δια παντός με τους "κανόνες", και ζεις, ή αντιδράς και μπαίνεις στο περιθώριο μην μπορώντας να επιβιώσεις πλέον ούτε βιολογικά.

Ας πάμε στα ιατρικά δεδομένα: Σωστά αντιδρούν οι γιατροί. Πρέπει να γνωρίζει όλος ο πλανήτης τα ιατρικά μας προβλήματα; Εάν κάποιος πάει ψυχολόγο, πρέπει να το μάθει ο εργοδότης του; Γιατί θα το μάθει. 

Πρέπει κάποιος να πηγαίνει για συνέντευξη σε δουλειά και εκ των προτέρων να γνωρίζουν (νόμιμα-παράνομα ποσώς έχει σημασία) τι προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και να του δίνουν τα "παπούτσια στο χέρι";

Τι θα λένε τότε τα ΜΜΕ "μα υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων"; Ε και; Όποιος το μάθει δεν θα το πει, απλά θα το χρησιμοποιήσει δυσμενώς για τον υπο εξέταση υποψήφιο 
Ας πάμε και στην θρησκευτική άποψη του θέματος. κεφ. Ιγ’ 16 “ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπί τῆς χειρός αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπί τῶν μετώπων αὐτῶν, καί ἵνα μή τις δύναται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μή ὁ ἔχων τό χάραγμα, τό ὂνομα τοῦ θηρίου ἢ τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου˙ ἀριθμός γάρ ἀνθρώπου ἐστί καί ὁ ἀριθμός αὐτοῦ χξς“ = 666." 

Δηλαδή ένα κείμενο 2.000 χρόνων παλιό και μια προρήση 250 ετών είναι έτοιμα να επιβεβαιωθούν και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Ακόμα και η Εκκλησία δεν δείχνει κάποια ισχυρή αντίδραση!

Όπως έλεγε ο Πατροκοσμας «Θα 'ρθεί καιρός, που θα σάς πουν να βουλωθείτε με τη βούλα τού Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε, και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε, θα σάς βρουν» 

Μεγάλη "σύμπτωση"! 

Ούτε καν σαν σκέψη δεν περνάει από τα "μεγάλα" τηλεοπτικά ΜΜΕ ότι ένα πολύ ανησυχητικό (ιερό) κείμενο που περιγράφει φρικτά πράγματα που θα συμβούν σε όσους αποδεχτούν το "χάραγμα", μετά από δύο χιλιετίες οδεύει προς ολοκλήρωση.

Τι θα κάνουν άραγε; Θα επιβάλλουν να "κοπούν" αυτά τα εδάφια από την Αποκάλυψη του Ιωάννη για να μην δημιουργούνται "κακοί" και "ενοχλητικοί" συνειρμοί; 
Τι θα γίνει όταν όλοι θα ζουν με πλαστικό χρήμα και θα ξεκινήσουν τα ίδια πάλι ΜΜΕ να διαφημίζουν τον μόνο τρόπο για να μην χαθεί ποτέ το πορτοφόλια σας ή η ταυτότητά ας, που θα είναι να ενσωματωθεί στα χέρια των πολιτών; Και τι θα κάνουν τότε οι πολίτες; Για την διευκόλυνσή τους θα τρέξουν να "σφραγιστούν" σαν τα κοτόπουλα με έναν άκρως προσβλητικό τρόπο;

Ένα τέτοιο Σύστημα πολύ εύκολα μπορεί να γίνει παγκόσμιο,συγκεντρωτικό και τυρρανικό.

Τι θα επιδιωχθεί; Μα φυσικά κάποτε η ηλεκτρονική ταυτότητα να ενοποιηθεί με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι και ταυτόχραν να γίνει και μέσω εντοπισμού!

Εύκολα μια τέτοια συγκεντρωτική κατάσταση μπορεί να φέρει έναν ηγεμόνα στην απόλυτη εξουσία αφού θα ελέγχει κυριολεκτικά τα πάντα. Τώρα αν αυτός θα λέγεται Αντίχριστος, Αυτοκράτορας,Δικτάτορας,ή οι φίλοι του θα τον λένε...Μπίλι, είναι θέμα οπτικής γωνίας και πεποιθήσεων του καθενός, το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο, η απόλυτη άνευ όρων σκλαβιά.

Και εν πάση περιπτώσει, είναι αρεστό και θεμιτό, να "σφραγίζεται" κάποιος σαν να είναι...κοτόπουλο ή βόδι; Φαίνεται λογικό αυτό; Και όμως πολλοί συμπολίτες μας είναι ήδη έτοιμοι να δώσουν "γη και ύδωρ" και δεν ακούνε την "βοή των γεγονότων που έρχονται".

Εν τέλει η ηλεκτρονική ταυτότητα θα γίνει πραγματικότητα και θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για... καλό σκοπό, αυτά που έρχονται στην συνέχεια είναι το πρόβλημα, έχουν επίγνωση οι πολίτες για να πουν «ως εδώ»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)