Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Μυτιλήνη: Συνέλαβαν τους 120 λαθρομετανάστες που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς

ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ


Συνελήφθησαν και οι 120 ενήλικες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που χθες το πρωί βρισκόταν στην πλατεία Σαπφούς την οποία και είχαν καταλάβει από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Οι αλλοδαποί αυτοί στη πλειοψηφία τους Αφγανοί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο

της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

.....

Αγρια ολονύχτια επεισόδια το βράδυ της Κυριακής

Αγρια, πρωτοφανή επεισόδια, εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μυτιλήνη, το κέντρο της οποίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης...

Οι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν αρχικά μεταξύ των ντόπιων και των προσφύγων και λαθρομεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ τους περικύκλωσε, Σε ενίσχυση των προσφύγων και των λαθρομεταναστών, εξάλλου, είχαν σπεύσει πολίτες του αριστερού και του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.

Ολόκληρη η πλατεία Σαπφούς και της Μυτιληνιάς προκυμαίας καθώς και τα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Από την Τρίτη στην πλατεία


Υπενθυμίζεται πως η πλατεία της Μυτιλήνης, από την προηγούμενη Τρίτη, είχε καταληφθεί από πρόσφυγες και λαθρομετανάστες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι είχαν εγκλωβιστεί στη Λέσβο. Περίπου 120 μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν εγκατέλειψαν τη Μόρια, την οποία χαρακτηρίζουν «κόλαση» και έστησαν σκηνές στην πλατεία Σαπφούς που βρίσκεται στο λιμάνι, στο κέντρο της Μυτιλήνης....


iefimerida.gr

συνέχεια στις επόμενες αναρτήσεις

(τροποποίηση από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 20:20 24/4/18)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)