Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ιερέας έτρεξε με τα ράσα 430 χλμ.(!) και τερμάτισε πρώτος

Οταν τον βλέπουν οι περαστικοί να τρέχει με τα ράσα σαστίζουν.
Την αρχική έκπληξή τους διαδέχονται ο ενθουσιασμός και οι επευφημίες. Ο πατέρας Θεόδωρος Περπερίδης από τα Γιαννιτσά είναι ένας δεινός μαραθωνοδρόμος, που χθες έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του στις μεγάλες αποστάσεις. Ηταν ο μεγάλος νικητής του φιλανθρωπικού αγώνα «Νο Finish Line», που ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και πραγματοποιήθηκε για να στηρίξει τη δράση της ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Το κατόρθωμά του, διόλου ευκαταφρόνητο: Κάλυψε 430 χιλιόμετρα
(!) τρέχοντας σχεδόν ασταμάτητα επί 90 ώρες!

Ο τερματισμός του ήταν συγκλονιστικός, καθώς μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς και κρατώντας μια ελληνική σημαία, που έγραφε «Η Μακεδονία είναι ελληνική», απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. «Ευχαριστώ τον κόσμο που με στήριξε, όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτόν τον άθλο. Δεν είναι δικός μου άθλος, είναι του Θεού άθλος! Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα παντού: Η Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτή είναι η Ιστορία και δεν αλλάζει» είπε ο δραστήριος ιερέας, έχοντας στα χέρια του το κύπελλο.

Ο πατέρας Θεόδωρος προπονείται σε καθημερινή βάση και συμμετέχει σε αγώνες δρόμου στην περιφέρειά του, χωρίς να αποχωρίζεται ούτε στιγμή το ράσο του. Το καθημερινό πρόγραμμά του τηρείται με... θρησκευτική ευλάβεια. Μετά το πρωινό ξύπνημα, ο 48χρονος τελεί τον όρθρο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, μια εκκλησία χτισμένη το 1810 στα Αμπέλια Γιαννιτσών, και επιστρέφει στο σπίτι του. Εκεί, αφού χαιρετήσει την πρεσβυτέρα και τα τρία παιδιά τους, φορά τα αθλητικά παπούτσια του και παίρνει τους... δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)