Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Δείτε ποιοί στηρίζουν τους τρομοκράτες στη Συρία

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ

του Γιώργου Θεοχάρη
«Η δεν πρέπει να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στην και πρέπει να αποτρέψει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου από τα να πραγματοποιεί τέτοιες επιχειρήσεις», δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Κέρι, σε μία απίστευτη προσπάθεια να εξισώσει τους τρομοκράτες της Αλ-Νούσρα με τον Συριακό Στρατό και τους Ρώσους συμμάχους του.
«Είναι κρίσιμο, προφανώς, η Ρωσία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και ταυτόχρονα να συγκρατήσει το καθεστώς του Άσαντ από την διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων, όπως είναι δική μας ευθύνη να καταφέρουμε να συγκρατήσουμε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης από το να εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί την Κολομβιανή ομόλογο του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.
Με λίγα λόγια ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών ομολόγησε ευθέως ότι οι ΗΠΑ είναι πίσω από τους τρομοκράτες της Αλ-Νούσρα (Αλ-Κάιντα) και
των παρακλαδιών της, οι οποίες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Χαλέπι και είναι ο κύριος αντίπαλος του καθεστώτος, δολοφονώντας κάθε μέρα αθώους αμάχους.
Τη σκληρή απάντηση της ρωσικής διπλωματίας προκάλεσαν οι απίστευτες αυτές δηλώσεις και η ομολογία στήριξης των τρομοκρατών.
«Μόλις σημειώθηκε αληθινή πρόοδος στις μάχες εναντίον των τρομοκρατών από την συριακή κυβέρνηση και το στρατό με την υποστήριξή μας, οι Αμερικανοί άρχισαν να καταφεύγουν σε εσφαλμένες μεθόδους, απαιτώντας να σταματήσουμε να πολεμάμε τους τρομοκράτες», δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Aυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», συνέχισε, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «καλύπτουν» τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές συμμάχους τους που πολιορκούνται στο Χαλέπι, από το συριακό στρατό.
«Από τη στιγμή που είχε ανακοινωθεί αυτή η ημερομηνία (η 1η Αυγούστου) μέχρι σήμερα, σχεδόν όλος ο χρόνος που πέρασε αναλώθηκε στην προσπάθεια να τεθεί σε ισχύ μια παύση των εχθροπραξιών», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Θα δούμε τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, εάν αυτή η δυναμική μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε ο Κέρι.
Ο Ριάμπκοφ έκρινε ότι αυτές οι δηλώσεις ισοδυναμούν με τελεσίγραφο και έκανε λόγο περί ενός «εκβιασμού». «Το να ακούμε την Ουάσινγκτον να λέει... ότι οι επόμενες ώρες και οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικές ισοδυναμεί με τελεσίγραφο, σε απαράδεκτο τόνο. Για εμένα, πρόκειται για τον συνηθισμένο εκβιασμό στον οποίο είναι εξοικειωμένοι οι Αμερικανοί» να προβαίνουν, επεσήμανε εύστοχα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)