Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Άδειασε η Ειδομένη αλλά γέμισε σκηνές το Πολύκαστρο – Δεν πάνε στα hotspot

Άδειασε η Ειδομένη αλλά γέμισε σκηνές το Πολύκαστρο – Δεν πάνε στα hotspotΣε διάφορα σημεία στο Πολύκαστρο Κιλκίς έχουν μεταφέρει τις σκηνές τους χιλιάδες πρόσφυγες μετά την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης. Αρνούμενοι να μεταβούν στους νέους χώρους φιλοξενίας, περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα δύο βενζινάδικα στο Πολύκαστρο και τον χώρο έξω από το ξενοδοχείο PLAZA, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Πολλοί αγρότες της περιοχής έχουν εντοπίσει καταυλισμούς προσφυγικούς καταυλισμούς σε χωράφια και σε διάφορα άλλα σημεία, δίπλα στην Ειδομένη.
Πάντως, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης και του καυταλισμού που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία μαζί με άλλες οργανώσεις δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Οι ΜΚΟ αρχίζουν να απομακρύνουν τις σκηνές τους/.
«Εχουμε ξεκινήσει να ξεστήνουμε τις σκηνές και να αποσυναρμολογούμε τον
εξοπλισμό μας ενώ παράλληλα, μαζεύουμε όσα αντικείμενα άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αφού καθαριστούν, όπως παιδικά καροτσάκια ή κουβέρτες» ανέφερε η Στέλλα Νάνου από την Ύπατη Αρμοστεία.

Πάντως, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν να βρίσκονται στη γύρω περιοχή και κυρίως στους άτυπους καταυλισμούς που βρίσκονται στο Πολύκαστρο, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους. . Στα συγκεκριμένα σημεία επιχειρούν και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ενώ, όπως ξεκαθάρισε η κ. Νάνου, γίνεται αξιολόγηση των αναγκών στους νέους χώρους φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)