Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εντυπωσιακή κλοπή 13 εκατ. δολαρίων από ΑΤΜ μέσα σε 3 ώρες



  • Cyber Thefts
    Μια από τις πιο εντυπωσιακές κλοπές πραγματοποίησε μια ομάδα περίπου 100 ατόμων, η οποία κατάφερε να κλέψει 13 εκατ. δολάρια (1,4 δισ. γεν) μέσα σε 3 ώρες από ΑΤΜ.Σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία η σπείρα χρησιμοποίησε στοιχεία λογαριασμών που υπέκλεψε από τράπεζα της Νότιας Αφρικής προκειμένου να εκδώσει πλαστές πιστωτικές κάρτες.

    Στη συνέχεια οι δράστες χρησιμοποίησαν τις κάρτες σε 1.400 ΑΤΜ το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου – από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 8 το πρωί – προχωρώντας στην ανώτερη επιτρεπτή ανάληψη από τα αυτόματα μηχανήματα (100.000 γεν).
    Το συντονισμένο χτύπημα έγινε στο Τόκιο και σε άλλες 16 πόλεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

    Όσο για τους δράστες εκτιμάται ότι πλέον δεν βρίσκονται στην Ιαπωνία καθώς, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν κάρτες που είχαν εκδοθεί σε άλλη χώρα από αυτή που έκαναν την κλοπή σε συνδυασμό με ότι αυτή έγινε ημέρα που οι τράπεζες ήταν κλειστές τους εξασφάλισε αρκετό χρόνο για να διαφύγουν με τα 13 εκατ. δολάρια (1,4 δισ. γεν)!

    financialbox.gr 

    Σχόλιο ιστολογίου:
    μήπως έφτασε η ώρα να μας πουν ότι θα καταργήσουν τα μετρητά και θα μας τοποθετήσουν το νέο τσιπάκι RFID στην επιδερμίδα μας; 
    Όλα για το καλό μας - καλό τους, με τα κενά ασφαλείας οι πιστωτικές - τραπεζικές κάρτες, θέλουν να μας περάσουν σε μία νέα εποχή, εκεί που δεν θα υπάρχουν ελευθερίες και θα είμαστε δούλοι του συστήματος.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
    Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
    Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
    Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
    (επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)