Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η πορεία προς τη δραχμή συνεχίζεται με το έγκλημα της πλαστικής κάρτας

Του Καθηγητή Δρ.Γ.Ζουγανέλη
To ταξείδι Τσίπρα στη Ρωσία δεν απέδωσε τίποτα παραπάνω απο ότι ήδη υπάρχει
Αλλού παιζόταν το παιγνίδι, αλλού κοιτάγατε…

Άρχισε το επόμενο στάδιο πριν την αλλαγή νομίσματος,
η αποστράγγιση της ρευστότητας της αγοράς και η μεταφορά της στις τράπεζες.
Η χρήση του πλαστικού χρήματος (χρήση καρτών για συναλλαγές πάνω απο 300 ευρώ) θα αντικαταστήσει ένα μεγάλο ποσοστό της ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά με πλαστικό νόμισμα και θα δημιουργήσει και ένα πληθωρισμό. Αυτό το χρήμα που με τη τεχνική αυτή θα αφαιρεθεί απο την αγορά, είναι αρκετά δις ευρώ και θα συγκεντρωθεί στις τράπεζες. Με το τρόπο αυτό οι τράπεζες θα έχουν ρευστότητα να δανείζουν τη κυβέρνηση χρήματα για να αποπληρώνονται τα δάνεια στη Τρόικα.
Το πλαστικό χρήμα είναι ένας τρόπος για να αφαιρεθούν ευρώ απο τις τσέπες των πολιτών χωρίς να ανοίξει μύτη με τη δικαιολογία της αύξησης της
φοροεισπρακτικής δυνατότητας του κράτους. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο, επι τόσα χρόνια και ο φορολογικός και οι νομικοί κώδικες θα έπρεπε να είχαν αλλάξει. Άρα σας δουλεύουν.
Ένα δεύτερο νόμισμα ή η χρήση πλαστικής κάρτας βασικά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Με τις πλαστικές κάρτες αυτοκίνητα και άλλα εισαγώγιμα είδη δεν θα μπορούν να  αγορασθούν και έτσι αργά ή γρήγορα θα προκύψει πρόβλημα στο συνάλλαγμα για τις εισαγωγές που χρειάζεται να κάνει η χώρα, ακόμη και σε ευρώ. Για να μη συμβεί αυτό, τα κρυφά SWAPS θα αυξάνουν.
Είναι φανερό τί κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αφού άδειασε τα Ταμεία και τις συστημικές Τράπεζες απο ευρώ αρχίζει να αδειάζει και την αγορά από τα ευρώ. Το τελευταίο δάνειο που έκανε ο ΟΔΔΗΧ (κάπου 1 – 2 δις ευρώ) έγινε με εσωτερικό δανεισμό, με ευρώ δηλαδή που τα έδωσαν οι τράπεζες ίσως τα τελευταία που είχαν στην Ελλάδα.
Απο τη διαμόρφωση της ρευστότητας ευρώ και πλαστικών καρτών στην αγορά θα καθορισθεί η αξία της νέας δραχμής. Αυτό εν μέρει ήδη έχει γίνει με τη χρήση ως ανώτερου ορίου χρήσης τα 300 ευρώ στις κάρτες.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν φορολογεί τους εφοπλιστές και τους ολιγάρχες αλλά ξαφρίζει ότι έχει απομείνει σε ευρώ στο λαό. Αγνωστο είναι τι έχει γίνει και τί γίνεται πλέον με τα SWAPS (το ΚΚΕ είναι κότα και με τη Κανέλη μέσα φάνηκε πως και αυτό είναι στη “παρέα”),  που σε περίπτωση χρεοκοπίας θα καταπέσουν υπέρ των εχόντων τα χαρτιά οι πολλαπλάσιας αξίας των συμβολαίων εγγυήσεις. Τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό και σε περίπτωση χρεοκοπίας θα πρέπει να αποληρωθούν σε ευρώ. Πολλές δουλίτσες,

Είναι πολλά λεφτά να παριστάνεις τον κουτό ή να είσαι προδότης τη σήμερον ημέρα στην Ελλάδα. Έχουν ευθύνη όλοι για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι, ακαδημαικοί, δικηγόροι, δικαστές και Λαγουμιτζήδες… Όλοι. Ξέρουν.
Στο ΔΟΛ Κρήτης τρώνε ακόμη Ζεόλιθο; 

zcode-gr.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)