Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Μεγάλη απάτη με προπληρωμένες κάρτες για on line αγορές


Yπόθεση απάτης σε βάρος καταστημάτων, στα οποία πωλούνται προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δράστης ένας 32χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Το συνολικό ύψος της απάτης σε βάρος των ιδιοκτητών καταστημάτων, ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ ο δράστης δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης
της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο 32χρονος προσποιούνταν τον πελάτη σε διάφορα καταστήματα και φωτογράφιζε με φορητά ψηφιακά μέσα τους αριθμούς έκδοσης προπληρωμένων καρτών, τις οποίες, όμως, δεν αγόραζε. Στη συνέχεια, προέβαινε στην ενεργοποίησή τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε η δράση του 32χρονου.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)