Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Προς Ελληνες: «Ορθόδοξο με βάφτισαν, Ορθόδοξος θα πεθάνω, Ουνίτης δεν γίνομαι»

Ο Πάβελ Ντριόμοφ ή «Μπάτια», όπως είναι το συνθηματικό του, είναι ο αρχηγός των Κοζάκων του Ντον. Στο σύντομο μήνυμά του προς τους «αδελφούς Ελληνες» επισημαίνει ότι, εκτός των άλλων, ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα στην Ουκρανία, είναι και για την Ορθοδοξία.


Πατήστε |CC| για να δείτε τους Ελληνικούς τίτλους 
Από τους βασικούς παράγοντες στην σύγκρουση στην Ουκρανία, είναι η Θρησκεία και οι Εκκλησίες. Ως γνωστόν, πέρυσι, μετά τα δραματικά γεγονότα του Μαϊντάν στο Κίεβο, που είχαν ως αποτέλεσμα τις μεγάλες πολιτικές αλλαγές στην Ουκρανία, αλλά και την έκρηξη ενός άκρως βίαιου πολέμου, η Ουνιτική –
Καθολική Εκκλησία στηρίζει ανοικτά την κυβέρνηση του Κιέβου, στρέφεται ευθέως κατά του κινήματος Αυτονομίας στην Ανατολική Ουκρανία, και κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία. Αλλα και η κυβέρνηση του Κιέβου, στην προσπάθεια «ουκρανοποίησης» της πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής κοινωνίας της χώρας, επιχειρεί να προωθήσει την κυριαρχία της Ουνιτικής Εκκλησίας. Κάτι που συναντά μεγάλες αντιδράσεις ιδιαίτερα από τον Ορθόδοξο πληθυσμό της χώρας, ο οποίος αποτελεί την πλειοψηφία. Να σημειωθεί ότι επανειλημμένως έχουν καταγγελθεί βίαιες επιθέσεις σε Ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια, ειδικά στις περιοχές της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, όπου μαίνεται η πολεμική αντιπαράθεση.

Ο Πάβελ Ντριόμοφ, στο «μήνυμά» του προς τον «αδελφό ελληνικό λαό», επισημαίνει ακριβώς ότι η Εκκλησία έχει γίνει όργανο πολιτικής εκμετάλλευσης, και ότι πλέον ο αγώνας που δίνουν στην Ανατολική Ουκρανία, εκτός των άλλων, είναι και για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας. Ο «Μπάτια», με βάση του τη βιομηχανική πόλη Σταχάνοφ, στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ, έχει μετατραπεί σε επική φιγούρα, αφενός μεν διότι έχει συγκεντρώσει γύρω του τις δυνάμεις των «ανυπότακτων» Κοζάκων του Ντον, και διαθέτει σημαντικές αξιόμαχες μονάδες που έχουν πάρει μέρος σε κρίσιμες μάχες κατά του ουκρανικού στρατού, αφετέρου διότι δεν διστάζει να κριτικάρει δριμύτατα κάθε εξουσία, περιλαμβανομένης και αυτής της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ».

gr.rbth.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)