Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Γιατσενιούκ: Στην Ελλάδα πήραν 300 δισ. και δεν έχουν πόλεμο

 

Πολεμάμε με ένα πυρηνικό κράτος, και λάβαμε χρήματα 10 φορές λιγότερα από την Ελλάδα είπε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος σημείωσε ότι η Ε.Ε. βοηθά την Ουκρανία πολύ λιγότερο από ό,τι την Ελλάδα.
«Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, αλλά η Ελλάδα έχει ήδη λάβει 300 δισεκατομμύρια δολάρια, και δεν έχει τον πόλεμο, ούτε ρωσικά άρματα μάχης, και δεν πολεμά με ένα πυρηνικό κράτος. Έχουμε λάβει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ στα πλαίσια γενικής υποστήριξης του ΔΝΤ, ενώ ο πληθυσμός μας είναι 4 φορές μεγαλύτερος από ό, τι στην Ελλάδα», παραπονέθηκε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας στη Διεθνή διάσκεψη δωρητών στο Κίεβο, αναφέρει ανταποκριτής της ΙΑ Regnum.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Γιατσενιούκ, οι Ουκρανοί ήδη επιβιώνουν εξαιρετικά δύσκολα εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. «Είναι πολύ δύσκολο τώρα να ζουν και να επιβιώνουν οι Ουκρανοί. Το βιοτικό επίπεδο έχει μειωθεί σημαντικά, και ο στόχος της κυβέρνησής μας είναι να βελτιώσουν τη ζωή των απλών Ουκρανών. Και εδώ σε μεγάλο βαθμό βασίζομαι στην υποστήριξή σας και τη βοήθειά σας. Ο καλύτερος τρόπος να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας, είναι να βεβαιωθείτε ότι η Ουκρανία έχει επιτύχει. Έχει γίνει ένα παράδειγμα για όλο τον μετασοβιετικό κόσμο, που θα καταλάβει ότι πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις, να συνεχίσουμε την πρόοδο και η ζωή θα βελτιωθεί» είπε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.
«Αξίζουμε την υποστήριξή σας, και μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε την Ευρώπη προς την επιτυχία. Και μαζί θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο εναντίον της κλεπτοκρατίας και της φτώχειας», κατέληξε ο Αρσένι Γιατσενιούκ.

gr.rbth.com 


Σχόλιο ιστολογίου:
Ακόμα και ο Ουκρανός πρωθυπουργός αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις,  που θεωρεί ότι συνεχίζοντας έτσι την πρόοδο η ζωή θα βελτιωθεί.
Είναι άξιο απορίας για ποια πρόοδο και ποιες μεταρρυθμίσεις εννοεί; Την στιγμή που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Τελικά η μόδα βρίσκεται στις μεταρρυθμίσεις και ακολουθώντας αυτές η οικονομία των κρατών να οδηγείται στο χάος …
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)