Κυριακή 26 Απριλίου 2015

200 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ!


Σχόλιο ιστολογίου:
Όταν τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα δεν πιστεύουν σε όσα λένε, για διάσωση της χώρας και ότι ακολουθώντας την πολιτική λιτότητας αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν θα χρεοκοπήσουμε, τι περιμένουν από τον λαό να πιστέψει….
 
Νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές για εισοδήματα από το 2012

 65 CD με καταθέσεις ή αναλήψεις από 300.000 ευρώ και πάνω και εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ! - Μέσα από τα καταστήματα Western Union φεύγουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ σε τρίτες χώρες - Πώς έχει στηθεί η κομπίνα

 Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τους πολιτικούς μας. Υπουργοί και βουλευτές, νυν και πρώην, που είχαν
από το 2012 πάρε - δώσε με καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό, το όνομα των οποίων φιγουράρει σε λίστες και το «πόθεν έσχες»

τους δεν είναι και τόσο διαφανές, έχουν πέσει στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ.

Μετά τις βόμβες που έριξε ο υπουργός Επικρατείας Παν. Νικολούδης, ως υπεύθυνος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αποκαλύπτουμε σήμερα ότι οι φορολογικές δηλώσεις και οι λίστες με την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών 200 πολιτικών -υπουργών και βουλευτών, νυν και πρώην- έχουν γίνει φύλλο και φτερό. Για ορισμένους από τους 200 η έρευνα διατάχθηκε έπειτα από καταγγελίες, οι οποίες ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι έχουν βάση. Να θυμίσουμε ότι στην αρχή της εβδομάδας ο υπουργός Επικρατείας κ. Νικολούδης με δήλωσή του αποκάλυψε ότι η αποκαλούμενη λίστα Νικολούδη (σημ. «Π»:

Δεν έχει καμία σχέση με τους 200 πολιτικούς) περιέχει 85.000 ύποπτες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που αφορούν καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 200.000 ευρώ.


Και 65 CD

Πέραν των παραπάνω, στο ΣΔΟΕ υπάρχουν και ερευνώνται 65 CD με χιλιάδες ονόματα που έχουν βγάλει από το 2012 και μετά χρήματα στο εξωτερικό, όχι με νόμιμο τρόπο, αλλά ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί, με συνέπεια το Δημόσιο να χάνει έσοδα, τα οποία έχει άμεση ανάγκη το κράτος.

Η μεγάλη κομπίνα που έχει στηθεί

Πίσω από τα καταστήματα Western Union, μέσω των οποίων μπορεί να στείλει κανείς λεφτά σε τρίτες χώρες, έχει στηθεί ολόκληρη μηχανή.

Μπορούσες να στείλεις λεφτά όπου ήθελες χωρίς να γίνεται έρευνα αν τα στοιχεία που δηλώνεις είναι σωστά. Η κομπίνα λειτουργεί ως εξής: Μετανάστες που ζουν εδώ μπορούν να στείλουν σε κάποιον δικό τους, π.χ. στο Πακιστάν, μέχρι 1.000 ευρώ, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά από αυτά τα καταστήματα έχουν στήσει έναν μηχανισμό με μετανάστες από διάφορες χώρες, τα στοιχεία των οποίων χρησιμοποιούνται για να στείλει κάποιος Έλληνας έξω (σε τρίτη χώρα) χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση.

Από τα καταστήματα αυτά δεν επιτρέπεται να στείλεις έξω πάνω από 1.000 ευρώ κάθε φορά. Αλλά αυτό μπορεί να επαναλαμβάνεται πολλές φορές την ίδια μέρα.

Όπως μας έλεγαν γνώστες αυτής της απάτης, θα μπορούσε να σταματήσει αύριο το πρωί αν επιβαλλόταν στα καταστήματα αυτά να καταγράφει ο αποστολέας των χρημάτων το ΑΦΜ του στο σχετικό έντυπο αποστολής που πρέπει να δίνει το κατάστημα Western Union. Αλλά οι μετανάστες που χρησιμοποιούνται δεν έχουν όχι μόνο ΑΦΜ αλλά ούτε καν ταυτότητα. Μεροκάματο βγάζουν.

Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που φεύγουν έξω ανέρχονται σε πάρα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, που μπορεί να ξεπερνούν και τα 40 δισ. ευρώ τον χρόνο.


paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)