Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

To Ευρώ γίνεται φθηνότερο σε σχέση με το δολάριο λόγω της αβεβαιότητας της κατάστασης, με το χρέος της Ελλάδας

Ο δείκτης δολαρίου (το δολάριο στο  καλάθι των έξι νομισμάτων  των χωρών – που είναι από τους  σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ) αυξήθηκε κατά 0,33% - έως και 97,83 μονάδες. Στις 13.47 το  ευρώ έναντι του δολαρίου έπεσε στα 1,0739 δολάρια ανά ευρώ από 1,0806 δολάρια ανά ευρώ.

RIA NOVOSTI
ΜΟΣΧΑ, 20 Απριλίου  - RIA Novosti / Prime. Η Συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου συνεχίζει να μειώνεται κατά τη διάρκεια των συναλλαγών  και τη Δευτέρα από τους φόβους των επενδυτών για την τύχη του εξωτερικού χρέους της  Ελλάδας, σύμφωνα με την δημοπρασίες.
Στις 13.47 το  ευρώ έναντι του δολαρίου έπεσε στα 1,0739 δολάρια ανά ευρώ

από 1,0806 δολάρια ανά ευρώ. Το δολαρίου έναντι του γιεν αυξήθηκε σε ¥ 119,05 από ¥ 118,92 ανά δολάριο κατά το προηγούμενο κλείσιμο. Ο δείκτης δολαρίου (το δολάριο σε ένα καλάθι έξι νομισμάτων των χωρών – από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ) αυξήθηκε  κατά 0,33% - έως 97,83 μονάδες.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και  του  ΔΝΤ,  η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσαν  το Σαββατοκύριακο μετά από συναντήσεις στην Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα παρέλειψε να παράσχει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με το πώς οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι  επικεφαλής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής προειδοποίησαν τις  απρόβλεπτες συνέπειες της έλλειψης συμφωνίας σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας  Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε την Κυριακή ότι η Αθήνα θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Ελληνικές αρχές είναι σε συζητήσεις  με τους πιστωτές - την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ – για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με το πρόγραμμα ενισχύσεων βάσει του οποίου Αθήνα πρέπει να πάρει άλλα € 7.200.000.000, μετά την οποία πρόκειται να ξεκινήσει συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους. Οι πιστωτές απαίτησαν  από την Αθήνα για να παρουσιάσει ένα λεπτομερές πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που θα αποφευχθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Οι διαπραγματεύσεις των μερών για τη σύναψη ενδιάμεσης συμφωνίας είναι προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου

http://ria.ru


tokoutsavaki.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)