Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Αμερικανός Αναλυτής: «Η Ελλάδα «καταλύτης» του ελέγχου των ΗΠΑ πάνω από την Ευρώπη

Flashmob-Aktion vor der Deutschen Bank


Σύμφωνα  με άρθρο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού tvzvezda.ru, η διαμάχη που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα  αφορά αποκλειστικά  την Ευρώπη, και  τον έλεγχο αυτής της σημαντικής περιοχής του πλανήτη,  μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. Η επικράτηση στο τέλος της μίας από τις  δύο υπερδυνάμεις θα κρίνει το παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι.


Το δημοσίευμα αναφέρει ανάλυση του Αμερικανού πολιτικού  επιστήμονα Paul Craig Roberts σύμφωνα με τον οποίο  , αν το ελληνικό κοινοβούλιο τολμήσει να επιλέξει τη Ρωσία ως μια εναλλακτική λύση σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το παράδειγμα του  θα το ακολουθήσουν  αμέσως οι Ισπανοί και οι Ιταλοί.

6961d-matrΑυτό θα οδηγήσει στην «καταστροφή» της αμερικανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. Το άρθρο, το οποίο σαφέστατα σκιαγραφεί την τρέχουσα κατάσταση και τα σενάρια που εμφανίζονται στα ΜΜΕ, έχει δημοσιευθεί στην  προσωπική ιστοσελίδα του Αμερικανού επιστήμονα.
«‘Είναι μεγάλη αλαζονεία να πιστεύουν ορισμένοι ότι είναι «απαραίτητη»  μια συνεχής και διαρκής απειλή για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους», τονίζει  ο πολιτικός επιστήμονας, δεδομένου ότι η επιθετικότητα είναι το σήμα κατατεθέν της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και των υποτελών τους ευρωπαϊκών κρατών στον ΧΧΙ αιώνα.

POYTIN«Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι  μια φάρσα» γράφει ο Roberts. «Όλη η υπόλοιπη ανθρωπότητα έχει συνειδητοποιήσει ότι η δημιουργία της παγκόσμιας ηγεμονίας της Ουάσιγκτον, σημαίνει ότι ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα διαγραφεί ως « παράπλευρες απώλειες », όπως η ίδια η Ουάσιγκτον ορίζει ως« εξαιρετικές και αναντικατάστατες ολόκληρες χώρες».
Ο πολιτικός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι χώρες της Νότιας Ευρώπης, σπεύδουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «τυφλωμένες» από τις προοπτικές που έχουν, τοποθετώντας τον  εαυτό τους στην «λαιμητόμο» των «επενδυτικών κεφαλαίων» τις Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής .
Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουν  οι χώρες της Νότιας Ευρώπης , είναι να εγκαταλείψουν άμεσα το «ληστρικό σύστημα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει ως σκοπό να καταστρέψει την κυριαρχία των ευρωπαϊκών κρατών. Αν η ελληνική κυβέρνηση, που ήδη γνωρίζει , τολμήσει και εγκαταλείψει  την ΕΕ, και  κάνει ένα βήμα προς την Ρωσία και την Κίνα, το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνει και  η Ιταλία και η Ισπανία.
« Η Ελπίδα της ανθρωπότητας, δεν βρίσκεται πλέον στη Δύση» , υπογραμμίζει ο Αμερικανός αναλυτής. Η ισχυρή η Ρωσία στέκεται ως μια εναλλακτική λύση , όπως η Κίνα»,  δήλωσε ο Roberts, τονίζοντας ότι οι χώρες αυτές, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, δεν έχουν κηρυχθεί σε πτώχευση.
«Την ίδια στιγμή, χωρίς το Νότο της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ θα βυθιστεί γρήγορα στη λήθη» λέει ο Roberts. Και το όλο το δόγμα των Ηνωμένων Πολιτειών για τον έλεγχο της Ευρασίας θα μεταβεί στο μηδέν.
ellas
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η ανάλυση του Αμερικανού αναλυτή  είναι ενδιαφέρουσα και συνάμα «μεταφέρει» κάποια «μηνύματα» όσον αφορά τις οικονομικές δυνατότητες των ΗΠΑ. Το πρόβλημα στον πλανήτη σύμφωνα με την ιστορία ήταν τελικά οι μονοκρατορίες. Δεν επιθυμούμε καμία τέτοιου τύπου επικυριαρχία κανενός διότι αυτή  αποκρύβει πολλούς και τεράστιους κινδύνους. Δεν επιθυμούμε καμία μονοκρατορία ούτε σε ανατολή ούτε σε δύση. Άλλωστε όποτε αυτό επιχειρήθηκε ιστορικά απέτυχε παταγωδώς, «‘σαν κάποιο αόρατο χέρι να καθοδηγούσε τα πράγματα».

pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)