H κυβερνητική προπαγάνδα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
μετάτρεψε έναν περήφανο λαό, σε ρουφιάνους και καταδότες. Κατάφεραν να φέρουν
σε σύγκρουση τους πολίτες τοποθετώντας τους σε δύο στρατόπεδα: στους δημόσιους
υπαλλήλους, τους αντιπαραγωγικούς, τους τεμπέληδες, αυτούς που τους έβαλαν οι
πολιτικοί σε μια θέση στο δημόσιο, χωρίς να την αξίζουν, λαμβάνοντας υψηλό
μισθό, με επιδόματα και με μίζες για να ολοκληρώσουν την δουλειά τους και από
την άλλη πλευρά οι επιχειρηματίες που δεν κόβουν αποδείξεις και φοροδιαφεύγουν
συστηματικά.
Η ρουφιανιά γίνεται ανώνυμα, όπως τότε στην Γερμανική
κατοχή του '40.
Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει μίσος μεταξύ των δύο στρατοπέδων,
σαν να φταίει ο Ελληνικός λαός για το
χάλι της χώρας, αλλά οι πολιτικοί δεν δικάστηκαν ποτέ και δεν πλήρωσαν για το «μαζί
τα φάγαμε», αντίθετα οι πολίτες με την ανοησία τους μετατραπήκαν σε υπαλλήλους του κρατικού
μηχανισμού. Τώρα νιώθουν ήρωες που
έσωσαν την χώρα και που έγραψαν το κατόρθωμα τους στο ΦΒ και σε άλλες πλατφόρμες
κοινωνικής δικτύωσης.
Μόνο που δεν κατάλαβαν ότι έτσι συντηρούν την Γερμανική
Κατοχή και την προπαγάνδα της και από ήρωες που νομίζουν ότι είναι, στην
πραγματικότητα είναι ρουφιάνοι και δωσίλογοι.
Ράμπο από τηλεφώνου οι πολίτες κατά της φοροδιαφυγής
Πέφτουν βροχή οι τηλεφωνικές καταγγελίες στο ΣΔΟΕ και στην οικονομική αστυνομία από πολίτες που θέλουν με αυτό τον τρόπο να συμβάλλουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής.Αλματώδης είναι η αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των τηλεφωνημάτων στους ειδικούς αριθμούς για τις ανάλογες καταγγελίες. Ειδικά ο τηλεφωνικός αριθμός 1517 του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), καλείται ολοένα και πιο συχνά.
Το 2008, την πρώτη χρονιά που λειτούργησε, δέχθηκε 4.000 κλήσεις. Το 2009
είχε μια μικρή αύξηση, στις 4.500. Το 2010, χρονιά όξυνσης της κρίσης στην Ελλάδα και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, ο αριθμός των καταγγελιών εκτοξεύθηκε στις 18.500 -19.000. Το 2011 κινείται με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς, καθώς μέχρι τον Ιούλιο το ΣΔΟΕ έχει δεχθεί 7.500 καταγγελίες – ενημερώσεις, περίπου όσες και πέρσι στο ίδιο διάστημα.
Οι καταγγελίες στον ΣΔΟΕ μπορούν να γίνουν με τρεις τρόπους: ο πρώτος είναι μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1517, ο δεύτερος είναι με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση kataggelies@sdoe.gr και ο τρίτος είναι με φυσική παρουσία στα γραφεία του Σώματος. Το 80% - 90% προέρχεται από τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μηνύματα. Επίσης, η μεγάλη πλειονότητα των καταγγελιών είναι ανώνυμες (εκτός εκείνων που γίνονται αυτοπροσώπως, που κατά 90% είναι επώνυμες), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανυπόστατες. Φάρσες ή κακόβουλες ενημερώσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία, είναι εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.
«Η πρώτη κατηγορία αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα. Ακολουθεί η μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς, δικηγόρους και επαγγελματίες. Και βέβαια, έχουμε και τις πιο βαριές υποθέσεις, που αφορούν λαθρεμπόριο, όπλα, ναρκωτικά, πορνεία κ.λπ. Με τη βοήθεια αυτών έχουμε ανακαλύψει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα εμπορεύματα, εκατομμύρια τεμάχια σε ρούχα, ‘’κινέζικα’’ κ.λπ., αλλά και καύσιμα», λέει ο κ. Λέκκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ.
Αξιοποίηση των στοιχείων
«Κάθε πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Αξιολόγησης, με τη συμμετοχή πέντε διευθυντών, αξιολογεί και κατηγοριοποιεί τις καταγγελίες με βάση τη σπουδαιότητά τους. Η κατηγοριοποίηση γίνεται σε μια κλίμακα από το 1 έως το 4, με το 4 να είναι οι πιο σοβαρές περιπτώσεις», εξηγεί ο κ. Λέκκας.
Προλαβαίνει το ΣΔΟΕ να επιληφθεί στο σύνολο των καταγγελιών; «Το σίγουρο είναι ότι καμία πληροφορία που αφορά μεγάλη και σοβαρή υπόθεση φοροδιαφυγής δεν μένει ανεκμετάλλευτη, είτε έχει γίνει επώνυμα, είτε ανώνυμα. Από κει και πέρα, το Σώμα έχει τον δικό του προγραμματισμό», σημειώνει ο κ. Λέκκας.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η οικονομική αστυνομία, που ξεκίνησε εδώ και μόλις 10 ημέρες τη λειτουργία της, έχει ήδη δεχθεί 800 κλήσεις στον αντίστοιχο αριθμό καταγγελιών 11012
πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
tvxs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)