Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο
αρχείο λήψηςΗ Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε τις σχετικές με την πρωτομαγιά απαγορεύσεις της Τουρκίας ως ¨ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας έκφρασης¨.

Επιδιώκουν όλος ο κόσμος να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Τουρκία και τον εαυτό τους, όπως τα βλέπουν οι ίδιοι.
Εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στους Αρμένιους, και δίνουν 1-2 δικαιώματα σε μη μουσουλμάνους και αλεβίτες ώστε να μην υπάρχει κανένας πιο δημοκράτης από αυτούς…Ο λόγος για τον οποίον μιλάνε για προηγμένη δημοκρατία είναι για να μην βλέπει κανείς πως στην Τουρκία καταπατείται η ελευθερία έκφρασης, για να μην μιλάνε για την καταπάτηση των δικαστηρίων και για να μην βάζουν στο στόμα τους την αστυνομική βία…

Δεν τους βγαίνει όμως, να η οργάνωση Freedom House που παλιότερα είχε
εντάξει την. Τουρκία στις ¨εν μέρει ελεύθερες¨ χώρες, στην τελευταία της αναφορά, την χαρακτηρίζει ανελεύθερη χώρα, τοποθετώντας την δίπλα στην Βόρεια Κορέα και την Κίνα…

Ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιόακιμ Γκάουκ που ως εκ του ναζιστικού και κομμουνιστικού παρελθόντος ξέρει τι σημαίνει περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης και εξοπλισμός των υπηρεσιών πληροφοριών με υπερβολικές αρμοδιότητες, εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις στην Τουρκία….
Και φυσικά δίχως καν να συζητηθούν όσα έθεσε ο άνθρωπος, ανακηρύχτηκε ως ένας προκατειλημμένος παπάς….

Και λες και το 2008 δεν καταδικάστηκε η Τουρκία στο ΕΔΑΔ για τις απαγορεύσεις στην πρωτομαγιά, πάλι έριξαν ένα τόνο ξύλο σε αυτούς που θελαν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Και όποιος αύριο κατηγορήσει αυτές τις πρωτόγονες απαγορεύσεις, αμέσως θα κατηγορηθεί πως ¨ανακατεύεται στα εσωτερικά της Τουρκίας¨.
Θέλουν όλος ο κόσμος να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, με τα δικά τους τα κριτήρια…

Ζητάνε από τις ΗΠΑ. Την έκδοση του Φετουλλάχ Γκιουλέν δίχως καν να παρουσιάσουν έναν φάκελο αδικημάτων. Πιστεύουν πως όπως οι ίδιοι παραβιάζοντας κάθε νόμο παρέδωσαν σηκωτό στον Αζερμπαϊτζάν τον αντιπολιτευόμενο Ραούφ Μιγκραντίροφ, έτσι και οι ΗΠΑ θα παραδώσουν τον Γκιουλέν δίχως να ερευνήσουν για ποιό λόγο και με ποιό νομικό έρεισμα, ζητείται η παράδοση του.

Προσμένουν δηλαδή να μην πάρει κανείς σοβαρά τους ισχυρισμούς για διαφθορά, να μην ερευνήσει κανείς το πως μετά από χίλιες μύριες πιέσεις κλείνουν οι υποθέσεις διαφθοράς, να αγνοήσουν την έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του δημοσιογράφου Μουράτ Γετκίν που έγραψε για αυτά ακριβώς, να μην λάβουν υπόψη τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου που μιλά για μοναδική πίεση σε βάρος των δικαστηρίων, αλλά να λάβουν υπόψη τον Ερντογάν που δήλωσε πως ¨ Κι αυτουνού το τηλέφωνο το υπέκλεψαν¨…
Όμως όλοι γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στην Τουρκία. Την ώρα που εγώ έγραφα το άρθρο, είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι παρατηρήσεις των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με την πρωτομαγιά στην Τουρκία…

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε τις σχετικές με την πρωτομαγιά απαγορεύσεις της Τουρκίας ως ¨ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας έκφρασης¨. Αυτό ακριβώς συμβαίνει, η κυβέρνηση καθημερινά βάζει ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο των ελευθεριών.

Ορχάν Κεμάλ Τζεγκίζ
Εφ. Ραντικάλ. 2/5/2014



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)