Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο Σίμος "εβγαλε λάδι" τα ιδιωτικά κανάλια...

Τρεις μέρες πριν από τη μάχη των ευρωεκλογών, ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου με κατεπείγουσα διευκρινιστική εγκύκλιο βγάζει «λάδι» τα ιδιωτικά κανάλια που δεν μετέδωσαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων, «διορθώνοντας» την προηγούμενη υπουργική απόφαση για τις υποχρεώσεις κάλυψης της προεκλογικής περιόδου. 
Στις 22 Μαΐου στάλθηκε για δημοσίευση στη «Διαύγεια» η απόφασή του, σύμφωνα με την οποία η υποχρέωση μετάδοσης των προεκλογικών συγκεντρώσεων ισχύει μόνο για τη ΝΕΡΙΤ, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια «έχουν την ευχέρεια και όχι την υποχρέωση να καλύψουν...

τις ανωτέρω συγκεντρώσεις»! Καθορίζει επίσης πως η ΝΕΡΙΤ έχει την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο, κατά τη μεσημβρινή ζώνη, μία συνέντευξη Τύπου διάρκειας σαράντα πέντε λεπτών, με καθέναν από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών που μετέχουν στις ευρωεκλογές.
Τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, από τη δική τους πλευρά, «έχουν την υποχρέωση να αναμεταδώσουν την ίδια ημέρα τις ανωτέρω συνεντεύξεις Τύπου, σε απευθείας μετάδοση ή μαγνητοσκοπημένες». Όπως φαίνεται στην ίδια απόφαση, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα των καναλιών να «αντικατασταθούν» οι συνεντεύξεις Τύπου με πολιτικές διαφημίσεις, καθώς διευκρινίζεται πως τα ιδιωτικά ΜΜΕ πρέπει να αναμεταδώσουν τις συνεντεύξεις Τύπου, που δεν μπορούν να αντικατασταθούν με διαφορετικού περιεχομένου μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)