Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας… τέλος

  Οι κάλπες περιμένουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που «μάτωσαν» από τα «τυφλά πυρά» των μνημονιακών κυβερνήσεων - Μετά την απομάκρυνση από αυτή, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…  

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας». Όσο κι αν προσπαθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, συνεπικουρούμενα από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, τα διευθυντήρια των Βρυξελλών, Σόιμπλε και Σία, να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με σενάρια αποσταθεροποίησης, το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, το διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, και είναι ακριβώς αυτό: η ζωή μας.

Πριν ο καθένας από εμάς πάει στην κάλπη, θα πρέπει να αναλογιστεί τι προσέφερε στη ζωή του η σκληρή λιτότητα των μνημονίων:
Λένε ότι σώθηκε η χώρα από τη χρεοκοπία, όμως πτώχευσε ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα που έφτιαξαν οι πολιτικές λιτότητας της τρόικας, που κατά γράμμα υλοποίησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και σήμερα, είναι αυτή της φτώχειας για διευρυνόμενο τμήμα του λαού, των χαρατσιών, των συσσιτίων, της διαλυμένης δημόσιας υγείας.
Είναι η Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου άνεργων Ελλήνων, των χιλιάδων «λουκέτων» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και των απολύσεων.
Είναι η Ελλάδα που χάνει λαμπρά μυαλά προς το εξωτερικό, σε ένα κύμα νέας μετανάστευσης προς αναζήτηση καλύτερων όρων διαβίωσης.
Είναι η Ελλάδα των νοικοκυριών με κομμένο ρεύμα, των αστέγων, των αυτοκτονιών και των νεκρών από μαγκάλια, γυρνώντας σε ένα παρελθόν που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού νόμιζε ότι οριστικά είχε αφήσει πίσω της.                         
Είναι η χώρα που έχει χάσει ήδη 3 χρόνια στο μέσο προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της, όπου επανέκαμψαν μολυσματικές ασθένειες επί δεκαετίες ξεχασμένες, όπου αυξήθηκε η βρεφική θνησιμότητα και ο αριθμός των υποσιτισμένων νηπίων.
Είναι η χώρα που καθημερινά συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αμειβόμενοι με μισθούς πείνας, δίνουν μάχη επιβίωσης.
Αντί να στηρίξει τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα σε μια διετία διακυβέρνησης πέρασε σωρεία από σκανδαλώδεις τροπολογίες, χαριστικές διατάξεις και παρεμβάσεις «άφεσης αμαρτιών», όπως καταγγέλλεται στη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής», την ειδική έκδοση του ΣΥΡΙΖΑ με τις 90 ποινικές δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο από τον Ιούνιο του 2012 κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου, ο ελληνικός λαός μπορεί να διεκδικήσει με τη συνειδητή του ψήφο, μακριά από φόβο και μηδενισμούς, το τέλος της σκληρής λιτότητας.

Να κερδίσει πίσω τη χαμένη του αξιοπρέπεια και να αντισταθεί στην «υποτέλεια» του Βερολίνου.
«ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος, αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος» είπε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της συγκέντρωσης στην Ομόνοια. Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή.


http://www.newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)