Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο Γρουσούζης(;) της "Ελιάς" ....λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του(7.9.99) στην Πυροσβεστική ....και ο Εγκέλαδος κτύπησε -(ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΜΈΡΑ)- δυνατά την Αθήνα.

[ΣΧΕΤΙΚΆ ΕΠΊΚΑΙΡΟ]

[ Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" 8 ΣEΠTEMBPIOY 1999 ]

Προχθές(6.9.99) «άσκηση ετοιμότητος» από τους άνδρες της ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση «μεγάλου σεισμού», χθες(7.9.99) επίσκεψη του Κώστα Σημίτη στην Πυροσβεστική - και λίγες ώρες μετά(7.9.99) ο Εγκέλαδος κτύπησε δυνατά, σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας, που μέχρι σήμερα την ακολουθούσε ο «μύθος» της «μη σεισμογενούς» περιοχής.


==Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ....ΑΣ ΔΙΑΛΈΞΕΙ ΕΚΔΟΧΉ:

Ο Σημίτης ήταν/είναι γρουσούζης. (....όχι σε τέτοιο βαθμό)

Σύμπτωση τραγική. (απίθανη εκδοχή, αλλά ενδεχόμενη)

Η "ξενόδουλη" κυβέρνηση ....είχε **ενημερωθεί -ατελώς ίσως- από κάποια "συστήματα πρόβλεψης σεισμών" ....αλλά για να μην διαταραχθεί το ήρεμο κλίμα της οικονομίας των συμφερόντων, "επέλεξε" να μην ενημερώσει σχετικά τους Έλληνες πολίτες ....150 π. οι νεκροί στο λεκανοπέδιο. (πιθανή εκδοχή ....αρκετή όμως -η μη "προσδιορισμένη"
πρόβλεψη- για να κάνει ο Αρχιερέας τις προεκλογικές-επικοινωνιακές του βόλτες  ....στην πυροσβεστική και να δείξει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επαγρύπνηση)

**είχαν καταγραφεί πρόδρομες σεισμικές δονήσεις στο ρήγμα -Πάρνηθας- από τον Νοέμβριο του 1997

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]


Υπήρχαν/Υπήρξαν/Υπάρχουν(;)  θεωρίες ότι η σεισμική ενεργοποίηση του τόξου της Ανατολίας μπορεί να επηρεάσει ρήγματα στον Ελληνικό χώρο;

Υπήρξαν θεωρίες ότι "το τόξο της Ανατολίας συνέδεσε τον σεισμό του Ισμίτ της Τουρκίας το 1999 με το σεισμό της Αθήνας ένα μήνα μετά".

Στις 17 Αυγούστου 1999, ένας σεισμός με μέγεθος Mw = 7.4 συνέβη στην περιοχή Ιζμίτ στη βορειοδυτική Τουρκία
Ο σεισμός αυτός ενεργοποίησε τμήματα του δεξιόστροφου ρήγματος οριζόντιας ολίσθησης της Βόρειας Ανατολίας. Κατά τον 20ο αιώνα αρκετοί σεισμοί ενεργοποίησαν το ίδιο ρήγμα. Η ολίσθηση έφθασε μέχρι την επιφάνεια σκανδαλίζοντάς τον (και) λόγω μη ύπαρξης ισχυρών εμποδίων στην ολίσθηση των ρηγμάτων στο χώρο του Αιγαίου.[6]
File:Aegean Sea and Anatolian Plates map-fr.pngΚΑΛΗΜΈΡΑ,

ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΊΤΕ ΑΝΕΒΆΣΤΕ ΤΟ.
[ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ]

Σύμφωνα τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο οποίος υπηρέτησε αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, **είχαν καταγραφεί πρόδρομες σεισμικές δονήσεις στο ρήγμα της Πάρνηθας από τον Νοέμβριο του 1997, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το φαινόμενο επιταχύνθηκε εξαιτίας του σεισμού στο Ιζμίτ το 1999 και έτσι ο μεγάλος σεισμός έλαβε χώρα πριν το αναμενόμενο



Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με ένταση 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα, και προκάλεσε 143 με 152 θανάτους και ζημιές που έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
[........]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)