Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ — Βρέθηκε ο αρχινονός της «Ελιάς» — Φτύστε αυτόν και το κουκούτσι!!!!

ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΟΝΟΣ ΕΛΙΑΣ   
— ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ.
   — Επιτέλους λύθηκε το «μυστήριο» της ονομασίας του νέου κόμματος ….της Σημιτικής «Ελιάς»
   — Ήταν ένα θέμα που με «απασχολούσε» τους τελευταίους μήνες ….ελιά ….ελιά ….ελιά ….ήρθε και κόλλησε…. «Ελιά-ελιά και Κώτσο βασιλιά!»
— Διάβολε, ένα τενεκέ βασιλικό λάδι -από τις ελιές στο Τατόϊ- του ρίξανε  ….στην κολυμβήθρα -γι” αυτό έχει πολλές ελιές και βγήκε και Λαδιάρης- ο Αρχιερέας!

   — Πάντως πρέπει να προσέχουμε όταν «τρώμε» Ελιές ….τα «Κουκούτσια» τα φτύνουμε!
  —Για να σοβαρευτούμε λίγο.
— Σε άρθρο της «Ελευθεροτυπίας» με τίτλο «Ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά….» ….η συντάκτρια αναρωτιέται στην τελευταία σειρά:   — «(Μα, καλά… Ελιά; Ποιος το σκέφτηκε;)«.
— Διαβάζουμε στην εισαγωγή: Με τη ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ
— «Η φράση χιλιοειπωμένη και πασίγνωστη. Πρωτακούστηκε ως

προεκλογικό σύνθημα το 1920. Από τους υποστηρικτές της αντιβενιζελικής παράταξης, η οποία κατήλθε στην εκλογική αναμέτρηση με το όνομα «Ηνωμένη Αντιπολίτευσις», έμβλημα την ελιά και βασική επιδίωξή της την επάνοδο στον ελληνικό θρόνο του βασιλιά Κωνσταντίνου Α’. «
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΛΉΡΕΣ ΤΟ ΆΡΘΡΟ ΣΤΟ:   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=392855
— Τώρα Μπαρμπανίκο διάβασε ….τα παρακάτω ….και τα συμπεράσματα δικά σου.
— [ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/46639
 

el.wikipedia.org

Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Πρίγκιπας Νικόλαος με την κόρη του, carte postale των αρχών του 20 ου αι.
Ο Βασιλόπαις Νικόλαος, τριτόκοκος γιος του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ των Ελλήνων και της Βασίλισσας Όλγας των Ελλήνων, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 /22 Ιανουαρίου το 1872.

Τον διέκρινε η πνευματική καλλιέργεια. Φοίτησε στην Σχολή Ευελπίδων και έγκαιρα, το 1913, επέδειξε το διπλωματικό του ταλέντο. Υπήρξε φίλος των δυνάμεων της Αντάντ. Ο Βασιλόπαις Νικόλαος υπήρξε επίσης ζωγράφος και θεατρικός συγγραφέας. Ο πατέρας του, κληροδότησε σ΄ αυτόν το Βασιλικό Θέατρο. Εκείνος, όμως, μετά την Παλινόρθωση της Μοναρχίας το 1935 αποποιήθηκε την κληρονομιά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Ήταν φίλος του Γεωργίου Σημίτη και βάφτισε το γιο του, Κώστα Σημίτη.…!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)