Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κινητό αυτοκαταστρέφεται για προστασία των δεδομένων

Τη δημιουργία του πρώτου smartphone το οποίο έχει τη δυνατότητα να αυτοκαταστρέφεται, προκειμένου να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, ανακοίνωσε η εταιρεία Boeing, κολοσσός στο χώρο της κατασκευής αεροσκαφών.
Φωτογραφία από BBC Φωτογραφία από BBC 

  Όπως αναφέρει το BBC η συσκευή σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι επίκειται παραβίασή της από οποιουδήποτε είδους λογισμικό, αυτόματα, διαγράφει όλα τα προσωπικά δεδομένα που έχει αποθηκευμένα και τίθεται σε κατάσταση μη λειτουργίας.
Η συσκευή έχει την ονομασία Black και παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη. 

Το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στοχεύει σε κοινό προερχόμενο κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, που ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του. 

Έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί πότε η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στο κοινό ούτε το κόστος απόκτησής της. 

Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 36 μήνες και «τρέχει» με λογισμικό Android της Google, προσαρμοσμένο με ειδικές τροποποιήσεις ασφαλείας από το τεχνικό επιτελείο της Boeing. 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 




Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Για το πόσο σοβαρό θέμα είναι η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων φαίνεται στο ότι μία και μοναδική εταιρεία ασχολήθηκε τρία χρόνια για να αναπτύξει και να κατασκευάσει ένα κινητό ασφαλές.



Αξίζει να επισημάνουμε ότι η παραβίαση από λογισμικά και χάκερς είναι αδύνατο να αποφευχθεί για αυτό το κινητό διαγράφει κάθε προσωπικό δεδομένο ώστε να μην πέσει στα χέρια επίδοξων ληστών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)