Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ιδού οι 6 αλλαγές στην φορολόγηση των ΙΧ μας


Μετά από πολλούς μήνες επεξεργασίας του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής που είχε συσταθεί για την φορολόγηση των αυτοκινήτων στην Ελλάδα φαίνεται πως το Οικονομικό Επιτελείο έχει αποφασίσει σε ποιες αλλαγές θα προβεί προκειμένου να σταματήσει η αθρόα κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, τα τονωθούν τα κρατικά έσοδα και να διορθωθούν «επικίνδυνες» αδικίες.

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andriswrx@yahoo.com

Σύμφωνα με πληροφορίες του F-Press στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται αναμένεται να περιλαμβάνει για τα αυτοκίνητα μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης στα ΙΧ κατά 30%, μείωση 30% του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω, κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας, αλλαγές στη χρήση των πινακίδων ΔΟΚ αλλά και το καθεστώς ασφάλισης στα οχήματα που έχουν οι εταιρείες χρονομίσθωσης αλλά και οι εμπορίες, αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ κατά την χρήση, αλλαγές στις προϋποθέσεις προμήθειας πινακίδων «Μ» από τις εφορίες, προκαταβολή των Τελών Κυκλοφορίας με σημαντικές εκπτώσεις αλλά και κατάργηση της καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας σε οχήματα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία και εξάγονται σε κάποιο άλλο κράτος.
Παράλληλα εξετάζονταν να αλλάξει ριζικά και ο τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης που και να υπολογίζεται όχι με βάση την εργοστασιακή αξία αλλά την αξία λιανικής αλλά εξαιτίας της ισχύς του μέτρου της απόσυρσης και άλλων τεχνικών προβλημάτων όπως τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα τελικά δεν αναμένεται να αλλάξει τίποτα επί του παρόντος.
Να υπενθυμίσουμε πως όλες οι αλλαγές στα ΙΧ έχουν συζητηθεί με φορείς από ολόκληρο τον κλάδο.

Δείτε μία προς μία τις αλλαγές που έρχονται στην φορολόγηση των αυτοκινήτων.
Στα τεκμήρια και στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης
Στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα
Πινακίδες ΔΟΚ – Υποχρεωτική ασφάλιση εταιρικών ΙΧ
Εξαγωγή μεταχειρισμένων ΙΧ
Τέλος Ταξινόμησης – Φόρος Πολυτελείας
Ξεχάστε τις πινακίδες «Μ» από τις εφορίες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)