Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γερμανία : Να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία 

23338581Μετά από την υπογραφή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιούλ του αμφισβητούμενου νόμου για το διαδίκτυο, το κόμμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στην Γερμανία, ζήτησε να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής πολιτικής της CDU/CSU) Μίκαελ Στούμπγκεν, δήλωσε πως ο εγκριθείς από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιούλ νόμος που θέτει υπό έλεγχο το διαδίκτυο, δεν μπορεί να γίνει δεκτός.



Ο Στούμπγκεν υποστήριξε πως ο νέος νόμος παρέχει την δυνατότητα να ¨κλείνουν¨ οι ιστοσελίδες που επικρίνουν την κυβέρνηση. Ο Στούμπγκεν ανέφερε πως όσοι καταχρώνται την ελευθερία έκφρασης που είναι η θεμέλια λίθος της Ευρώπης, δεν μπορούν να είναι μέλη της Ε.Ε.. Πρόσθεσε πως η Ε.Ε. πρέπει από αυτό να εξάγει τα δέοντα συμπεράσματα και ¨να παγώσουν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία¨.

Ο Στούμπγκεν ανέφερε πως με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία απομακρύνθηκε από τα ευρωπαϊκά στάνταρ της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας τύπου.

Εφ. Χουριέτ 19/2/2014




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)