Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΕΣ

Σε φόρους το μισό εισόδημα

Με το νέο φορολογικό σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, επιβάλλεται φόρος 26% από το πρώτο ευρώ και 33% για άνω των 50.000
Φουσκωμένος θα είναι ο τελικός λογαριασμός της Εφορίας για 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, εξαιτίας των αλλαγών που έφερε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και θα ισχύσουν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. 


Σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου Ε5 των φετινών φορολογικών δηλώσεων, για Ο.Ε., Ε.Ε. κ.ά. και του εντύπου Ε3 για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, προκύπτουν νέες επιβαρύνσεις κυρίως από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου 5.000 ευρώ, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος και 33% για το υπερβάλλον ποσό άνω των 50.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό σύστημα που ισχύει από φέτος, πολλοί επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν φόρους, οι οποίοι θα ξεπερνούν το 50% των δηλωμένων εισοδημάτων τους, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης θα προσδιορίζουν το ύψος του τελικού φορολογητέου εισοδήματος σε επίπεδο πολλαπλάσιο του πραγματικού. 

Επιπλέον, στον τελικό λογαριασμό θα πρέπει να προστεθούν και το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και η προκαταβολή φόρου 55% για το επόμενο έτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)