Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αντίθετοι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι στον «Μεγάλο Αδερφό»

Ενώ οι Έλληνες πιπιλούν την καραμέλα «δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν φοβάμαι, ας με ελέγχουν». Τέτοιες ανόητες απόψεις διαδίδονται καθημερινά μην λαμβάνοντας υπόψη ότι η παρακολούθηση και το φακέλωμα στερεί το μεγαλύτερο ιδανικό την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και μαζί με αυτή καταργούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το προσωπικό απόρρητο, το τραπεζικό απόρρητο, το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών κλπ. Μπορεί να μην έχεις να κρύψεις τίποτα άλλα γίνεσαι το θύμα την Νέας Τάξης, ένας άνθρωπος αριθμός, προβλεπόμενος και δούλος της προπαγάνδας και του συστήματος.


  Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αντιτίθενται στις παρακολουθήσεις από τις κυβερνήσεις και από τις σύμμαχες χώρες. Αυτά τα αποτελέσματα αντανακλούν την παγκόσμια ανησυχία όσον αφορά τις παρακολουθήσεις που έγιναν γνωστές μέσω των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν.
 

Η αντίθεση στην κυβερνητική παρακολούθηση των αρχείων των τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνδιαλέξεων είναι εντονότερη στη Γερμανία, όπου οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν έχουν προκαλέσει σάλο και έχουν πλήξει τις σχέσεις ΗΠΑ-Βερολίνου.
 
Το 70% των Γερμανών απάντησε ότι δεν θα δικαιολογούσε την κυβέρνησή τους αν συγκέντρωνε τα τηλεφωνικά και διαδικτυακά δεδομένα των Γερμανών πολιτών για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Γερμανικού Ιδρύματος Μάρσαλ των ΗΠΑ, ενός αμερικανικού ινστιτούτου μελετών που προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Το 25% των Γερμανών διαφωνεί.
 
Οι Γερμανοί είναι ακόμη πιο αρνητικοί ως προς την παρακολούθηση από την κυβέρνησή τους των τηλεφωνικών και διαδικτυακών δεδομένων πολιτών από συμμαχικές τους χώρες με το 72% να αντιτίθεται και το 20% να συμφωνεί με αυτή την πρακτική.
Σχεδόν 1.000 πολίτες από κάθε ευρωπαϊκή χώρα συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.
 
Στις ΗΠΑ, το 54% των πολιτών είναι αντίθετο στην παρακολούθηση των αμερικανών πολιτών από την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον, αλλά η άποψή του σχετικά με την παρακολούθηση πολιτών από συμμαχικές χώρες είναι διφορούμενη καθώς το 44% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο και το 33% σύμφωνο.
 
Στη Βρετανία, το 44% απάντησε ότι η κυβερνητική παρακολούθηση των πολιτών για λόγους εθνικής ασφαλείας είναι αδικαιολόγητη, ενώ το 33% την δικαιολογεί.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)