Στήνουν σκηνικό πολιτικής αστάθειας μέσω του ξένου Τύπου
Την στιγμή που η χώρα έχει σχεδόν διαβεί τις «Συμπληγάδες πέτρες» των μνημονίων και της δημοσιονομικής σταθερότητας, αποκτώντας, μετά από 6 χρόνια ύφεσης, πρωτογενές πλεόνασμα προκειμένου να απαλλαγεί από τα μνημόνια και την επιτήρηση, όλως τυχαίως τα «γεράκια των αγορών» βομβαρδίζουν μέσω του ξένου τύπου, με ρεπορτάζ και διαπιστώσεις ότι υπάρχει φόβος εμφυλίου στην Ελλάδα.
Με τον τρόπο αυτό ακυρώνουν όλο το success story της κυβέρνησης του Σαμαρά, επιχειρώντας να πισωγυρίσουν τον τόπο στις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης Παπανδρέου όπου τα spreads χτύπαγαν καμπανάκια και οι διεθνείς τοκογλύφοι με το βρώμικο σύστημα της ντόπιας διαπλοκής κέρδιζαν πακτωλό χρημάτων, τζογάροντας στην χρεοκοπία της Ελλάδας.
Το ένα μετά το άλλο τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αίφνης, διαπιστώνουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η χώρα να οδηγηθεί σε εμφύλιο, προκειμένου, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ξένοι εντολοδόχοι να έρθουν ως ρυθμιστές και να αποκαταστήσουν την «τάξη και τη δημοκρατία». Μόνο που μπορεί το «παραμύθι» να τους βγήκε στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, και στη Συρία. Όμως εδώ δεν είναι Μέση Ανατολή, εδώ είναι Βαλκάνια και το έργο το έχουμε ξαναδεί, στη Γιουγκοσλαβία και το Κοσσυφοπέδιο.
Ο ρόλος του ξένου παράγοντα στην Ελλάδα είναι γνωστός από το απώτερο αλλά και το πρόσφατο παρελθόν της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Συνεπώς όσες φορές οι δανειστές μας δεν κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου προχώρησαν σε εμφυλιοπολεμικές συρράξεις και συγκρούσεις, διχάζοντας τον ελληνικό λαό. Το πέτυχαν και κατά τη διάρκεια της προεπαναστατικής περιόδου το 1821 καθώς επίσης και μετά την απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή το 1944.
Πως κέρδιζαν οι «αγορές» από την απαξίωση της χώρας
Δούρειος ίππος των τοκογλύφων του συστήματος σε αυτή την προσπάθεια φαίνεται πως είναι τα ξένα ΜΜΕ και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους. Ο ρόλος τους υπήρξε κομβικός με απαξιωτικά και υβριστικά δημοσιεύματα για να πέσει η χώρα στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων κατά τη διάρκεια της προ μνημονίου εποχής, όταν τα διεθνή χρηματοπιστωτικά funds αγόραζαν πολύ φθηνά το χρέος της Ελλάδας μέσω ασφαλίστρων κινδύνου και στη συνέχεια κέρδιζαν ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας.
Αφού απεκόμισαν αστρονομικά κέρδη αγοράζοντας για παράδειγμα τα 100 ευρώ από τα ομόλογα του ελληνικού χρέους στην τιμή των 25 ευρώ, στη συνέχεια αγόραζαν ασφάλιστρα κινδύνου επί των ομολόγων που κατείχαν και πόνταραν στη χρεοκοπία της χώρας. Με τον τρόπο αυτό έβγαζαν χρήματα και από τη χρεοκοπία αλλά και από το PSI, αφού στο τέλος ξεφόρτωσαν τη «χαρτούρα» και πήραν πίσω στο ακέραιο τα χρήματα που αρχικά είχαν βάλει.
Ο μαύρος χρυσός και τα ακίνητα στο στόχαστρο των «γερακιών»
Τα αρπακτικά των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, από τη στιγμή που έβαλαν τη χώρα στο μνημόνιο έχουν επιδείξει απίστευτη εμμονή σε τρία βασικά πράγματα:
1. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα
Οι ξένοι δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είχε στην ιδιοκτησία του ένα σπίτι. Φρόντισαν λοιπόν με εξοντωτική φορολογία να φτάσουν τον μέσο έλληνα πολίτη σε πλήρη απόγνωση προκειμένου να δεσμευθούν ακόμα και οι πρώτες κατοικίες.
2. Ο ορυκτός πλούτος
Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι ξένοι παράγοντες με την παράδοση της χώρας στους δανειστές ήταν να αγοράσουν τις εταιρείες εκμετάλλευσης χρυσού που υπάρχουν στην Βόρειο Ελλάδα, αφού οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις θέλουν το υπέδαφος της χώρας μας να διαθέτει πάνω από 450 τόνους χρυσού.
3. Οι υδρογονάνθρακες
Ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς τολμούσε να μιλήσει για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, από τη στιγμή που η χώρα εισήχθη στο Μνημόνιο, φύτρωσαν σαν μανιτάρια οι εταιρείες εκμετάλλευσης φυσικού αερίου και πετρελαίου και όλοι πλέον κάνουν λόγο για κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η μεγάλη μάχη γίνεται για το ποιος θα μπει συνδιαχειριστής σε αυτή την ιστορία των αποθεμάτων του μαύρου χρυσού.
Τρίβουν τα χέρια τους με το αίμα αθώων
Το σκηνικό κρίσης που στήθηκε από τα άκρα δεξιά και από τα άκρα αριστερά με τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα αλλά και του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη, αλλά και με τη δήθεν θεωρία των «δύο άκρων» και τους εκατέρωθεν προβοκάτορες βόλεψε πολύ τα διεθνή funds που κινούνται στο παρασκήνιο και ζουν παρασιτικά από χώρες όπως η Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, οι αναλύσεις των υποτιθέμενων δημοσιογράφων τους, έδιναν και έπαιρναν για το πολύ κακό κλίμα που υπάρχει και για το ενδεχόμενο να αρχίσουν ταραχές και να πάρουν διαστάσεις πολεμικής σύρραξης. Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σημειώνει πως σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το εθνικιστικό κόμμα ενδέχεται να βγουν ενισχυμένα.
Μάλιστα στο άρθρο γίνεται λόγος ακόμα και για έναν νέο γύρο εμφυλίου πολέμου μετά από δεκαετίες ειρήνης. «Το σκηνικό είναι στημένο με τέτοιο τρόπο και στηρίζει πολλά στο τι θα διαλέξουν να κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν όπλα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Εξίσου απαξιωτικό είναι και δημοσίευμα του SPIEGEL που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί την Ελλάδα «Μπανανία», όπως οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ ο αρθρογράφος του Bloomberg αναρωτιέται αν οι συλλήψεις της Χρυσής Αυγής είναι δικαιολογημένες ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι το φαινόμενο του νεοναζισμού δεν έχει περιορισμένες διαστάσεις στην Ελλάδα.
πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB
Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/369713/oi-tokoglyfoi-xesalonoyn-theloyn-emfylio-sti-hora#ixzz2kZkNtZG6
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)