Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Goldman Sachs





pic-0-norm.jpg
Κρίσιμο ρόλο στις ελληνικές εξελίξεις διεκδικήσεις για μια ακόμα φορά η Goldman Sachs. Η αμερικανική τράπεζα, το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται πίσω σχεδόν από κάθε μεγάλο project που εξελίσσεται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι διεκδικεί ρόλο ακόμα και σε αυτό της Γενικής Τράπεζας. Πώς; Μέσω της διαδικασίας αναζήτησης μεγάλων ξένων «παικτών», οι οποίοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της που ετοιμάζεται και θα εκδηλωθεί το αργότερο έως το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.
Η Goldman, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «κυνηγά» και το project της Eurobank, υπό την έννοια ότι μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) βρίσκεται προς αναζήτηση επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει να επαναφέρει την πάλαι ποτέ τράπεζα του ομίλου Λάτση στον ιδιωτικό τομέα. Για λογαριασμό της ίδιας της Eurobank, το έργο αυτό έχει αναλάβει ένας άλλος αμερικανικός οίκος και συγκεκριμένα αυτός της J.P.Morgan, ο οποίος, παράλληλα, είναι σύμβουλος και της Alpha Bank.
Το συμπέρασμα; Τα ίδια ξένα «σπίτια» μοιράζονται το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, όπως ακριβώς συνέβαινε και στο παρελθόν, προ κρίσης, αποδεικνύοντας στην πράξη πως “όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)