Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Όλοι οι άνθρωποι των υπουργών σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ!

by
 20fvtografies-thumb-large

Αμφιλεγόμενα στελέχη της ΕΡΤ σε θέσεις στη Δημόσια Τηλεόραση


Συγγραφείς και διανοούμενοι, δημοσιογράφοι και καθηγητές, που δεν έχουν αντιληφθεί τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποδέχθηκαν την πρόταση του Παντελή Καψή, ενός υπουργού που δεν έχει εκλεγεί, προκειμένου να διοριστούν για (τουλάχιστον) έναν χρόνο στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.
Εντυπωσιακό το ότι ένας έμπειρος δημοσιογράφος (πρώην διευθυντής των «Νέων» και του «Βήματος», αντιπρόεδρος του ΔΟΛ και αρθρογράφος του «Έθνους») δεν φρόντισε να δώσει τα πλήρη βιογραφικά των προτεινόμενων προσωπικοτήτων. Πρόσωπα που έχουν περάσει από τα «Νέα» και την «Καθημερινή», χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εμπειρία στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, θα αναλάβουν τις (μισθοδοτούμενες) θέσεις και θα επιλέξουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Επιπλέον, θα ήταν κακεντρεχής κάποιος αν παρατηρούσε πως συνολικά όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση ΔΤ – ΝΕΡΙΤ έχουν ως σημείο αναφοράς την περίφημη Κεντροαριστερά, έχουν εισπράξει μπόνους και έχουν κάνει δουλειές με την ΕΡΤ; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Κεντροαριστερά χρεώνεται άλλο ένας βάρος…

 
Οι προτεινόμενοι από τον Παντελή Καψή είναι οι Άννα Δαμιανίδη («Εφημερίδα των Συντακτών» (!), «Νέα», «Αυγή», ΕΡΑ), Ανδρέας Ζούλας («Καθημερινή», ΑΠΕ), Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Λουκάς Καρυτινός, Σίμος Σιμόπουλος, Θόδωρος Φορτσάκης και ο Χρήστος Χωμενίδης (ΑΝΤ1). Ο συγγραφέας, που είναι μάστορας στον λόγο, δεν δεχόταν να απαντήσει στη φημολογία που τον ήθελε να καταλαμβάνει τη θέση, ενώ μάλλον δεν θα πέρασε απαρατήρητη από την κυβέρνηση η επίθεση που έκανε το περασμένο Σάββατο, από τα «Παραπολιτικά», στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Με αυτό το πολιτικό διαβατήριο και ενώ οι παλαιότεροι τον θυμούνται να συνοδεύει τον Κώστα Σημίτη στην Κίνα, σε ένα ταξίδι επιχειρηματιών (!), δίπλα στην οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, παραιτήθηκε δε από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ όταν διαφώνησε με τις επιλογές του Φώτη Κουβέλη. Μεταξύ των τελευταίων του αναφορών ήταν και η προσωπική επίθεση μέσω twitter στη Μυρσίνη Λοΐζου, την κόρη του Μάνου Λοΐζου.
Η οικογένεια Ζούλα φαίνεται πως έχει κατακτήσει μια θέση στον δημόσιο τομέα, αφού εκτός από τον Ανδρέα Ζούλα, που προωθείται για το Εποπτικό της ΝΕΡΙΤ, ο αδερφός του, Στάμος Ζούλας («Καθημερινή»), εργάστηκε στην ΕΡΤ το 2009 και για μεγαλύτερο διάστημα ο γιος του, Κωνσταντίνος Ζούλας («Καθημερινή»), ο οποίος πέρασε και από το μικρόφωνο ενός ακόμη δημόσιου σταθμού, του Αθήνα 9,84. Ο Ανδρέας Ζούλας έχει κάνει πολλές και καλές μεταφράσεις κειμένων αρχαίων ελλήνων συγγραφέων.
Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη είναι η πλέον έμπειρη της προτεινόμενης ομάδας. Εργάστηκε ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει συνεργαστεί και με αρκετούς εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος. Συνεργάστηκε με την ΕΡΤ μέσω της εταιρείας LYNX, η οποία συγχωνεύτηκε με τη Stefi. Το 2011 ορίστηκε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τον Μάιο του 2012 διετέλεσε υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού. Κόρη του Λέοντα Καραπαναγιώτη, ο οποίος διαμόρφωσε τα «Νέα» ως την καλύτερη εφημερίδα της εποχής του. Εκείνη την εποχή ο Παντελής Καψής εργάστηκε στην εφημερίδα ως αρχισυντάκτης.
Στον Λουκά Καρυτινό έχουν απονεμηθεί διακρίσεις για τις υπηρεσίες του στον χώρο της μουσικής από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο καθηγητής Σίμος Ε. Σιμόπουλος, πρύτανης του ΕΜΠ, έχει διατελέσει πρόεδρος και γενικός γραμματέας δημοσίων φορέων που δεν έχουν σχέση με τη Ραδιοτηλεόραση, ενώ το 2012 διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2000-2003) και σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη σε θέματα Διοικητικού Δικαίου (1990-1991).
Διευθυντής στη «διεφθαρμένη ΕΡΤ», διευθυντής και στην «ανεξάρτητη» ΔΤ
Εξάλλου ο Βασίλης Θωμόπουλος θα είναι ο επόμενος διευθυντής Ειδήσεων στη Δημόσια Τηλεόραση, αν και για τη θέση αυτή έχει προκηρυχθεί ο περίφημος διαγωνισμός! Ο δημοσιογράφος είχε εργαστεί στη ΝΕΤ ύστερα από εισήγηση του πρώην υπουργού Επικρατείας Χρήστου Πρωτόπαπα και είχε επανέλθει ως ΠΕΘ, με αμοιβή 3.500 ευρώ μεικτά. Είχε την ευθύνη του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ των εργαζομένων.
• Υπό τον Γκίκα Μάναλη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Π. Καψή, εργάζονται χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, εκτός από τον Βασίλη Θωμόπουλο, ο Δ. Σοφιανόπουλος (υπεύθυνος για το πρόγραμμα, κουμπάρος του Κώστα Σπυρόπουλου), ο Άρης Κοντιζάς (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, επί Χρήστου Παναγόπουλου, εκ των επικριτών της εφημερίδας μας για τις αποκαλύψεις της) στον τομέα των τεχνικών υπηρεσιών, και ο Χρήστος Κουπελίδης, υπεύθυνος των οικονομικών, διορισθείς στην ΕΡΤ από τον ειδικό εκκαθαριστή της Γκίκα Μάναλη.
***
•Κουίζ
Ποιος από τους επιλεχθέντες έχει ανοιχτές ιστορίες με τη Δικαιοσύνη; Μήπως ήρθε η ώρα της Ελένης Ράικου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)