Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

τραπεζική κατάσταση δεκ2012
Από τα στοιχεία που επικαλούνται οι αναξιόπιστες ΤτΕ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή πηγάζει η πλήρης κατάρρευση των τραπεζικών ιδρυμάτων αν και έχουν ληφθεί ακραία μέτρα σε βάρος του βιοτικού επιπέδου του λαού.
Οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει περίπου 200 δις ενίσχυση και συνεχώς χειροτερεύουν. Με χρονικό σημείο τον Δεκέμβριο του 2012 βλέπουμε ότι οι τράπεζες έχουν χορηγήσεις δανείων 218,96 δις. Τα καθυστερούμενα δάνεια είναι ποσού 45,32 δις. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ανακεφαλαιοποίηση – καταβολή μετρητών) ήταν ποσού 50 δις από πλευράς δημοσίου.


Αυτό σημαίνει, ότι είτε οι μετοχές του δημοσίου και των ιδιωτών έχουν εξατμιστεί και δεν αξίζουν τίποτα για να σωθούν καταθέσεις που δεν υπάρχουν, αφού δεν πληρώνονται δάνεια 45,32 € είτε το δημόσιο και οι ιδιώτες δεν χάνουν τα δικαιώματά τους αλλά έχουν εξαφανιστεί καταθέσεις 45,32 δις που απλά ανακυκλώνονται από καταθέτη σε καταθέτη για να μην  διαγνωστεί η τελική κατάρρευση των τραπεζών. Με άλλα λόγια το 1/3 των καταθέσεων δεν υπάρχει. Σε περίπτωση που αυξηθούν οι καθυστερήσεις των δανείων κατά 10 δις και μειωθούν οι καταθέσεις άλλα 10 δις τότε δεν θα υπάρχουν οι μισές καταθέσεις.

Έτσι γίνεται κατανοητή και η τελευταία προίκα ποσού 50 δις.. Επαναλαμβάνεται, ότι το PSI δεν ήταν κούρεμα, αλλά επιμήκυνση. Η πρόσφατη συνάντηση Σαμαρά -Τραπεζιτών για δήθεν αλλαγή της τραπεζικής πολιτικής αποτελεί μια διαφημιστική μπούρδα. Οι πρόσφατες αποφάσεις που επικυρώνουν τις ενέργειες  στην Κύπρο για όλα τα κράτη της Ευρωζώνης δείχνουν ποιος θα πληρώσει την ανύπαρκτη νομισσματική και χρηματική πολιτική στην χώρα. Τα πιο άχρηστα φασιστοειδή στην ιστορία της χώρας αφού έκαναν πλιάτσικο στα πανεπιστήμια και κατέστησαν τους εαυτούς τους πρωτοκλασάτους και τεχνοκράτες βρίσκονται πριν από τη λήψη ληστρικών αποφάσεων στις εναπομείνασες καταθέσεις των νοικοκυριών καθόσον οι τεράστιες καταθέσεις των τζακιών έχουν διασφαλιστεί στο εξωτερικό.  Όλα αυτά έχουν και περαιτέρω συνέπειες από τη λειτουργία του δημόσιου τομέα μέχρι την αύξηση της ανεργίας.

20/7/2013
Γιώργος Πάσογλου
http://nodebtnoeuro.wordpress.com/δημοσιο-χρεοσ/διασωση-τραπεζων/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)