Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Στοιχεία Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα σε ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη


Στοιχεία Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα σε ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη
Την πρώτη θέση στο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των χωρών – μελών της ΕΕ έχει η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσίασε η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013, έφτασε το 26,9%, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό το έχει η Ισπανία με 26,3%. Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία (4,6%) και τη Γερμανία (5,4%).
Σύμφωνα με τη Eurostat, ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη μειώθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δύο ετών, κάτι το οποίο θεωρείται ένδειξη ότι η οικονομία των 17 κρατών - μελών βγαίνει από την ύφεση.
Συγκεκριμένα, οι άνεργοι στη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2011, σε 19,27 εκατομμύρια τον Ιούλιο από 19,29 εκατομμύρια που ήταν τον Ιούνιο. Το ποσοστό της ανεργίας, παρέμεινε αμετάβλητο στο 12,1% και αν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ήταν χαμηλότερο του 12,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 10,9% από 11% τον προηγούμενο μήνα.
Συγκριτικά με πέρυσι, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε σε 17 κράτη - μέλη και μειώθηκε σε 10. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Κύπρο (από 11,7% σε 17,3%), στην Ελλάδα (από 23,1% σε 26,9%) και στη Σλοβενία (από 8,8% σε 11,2%). Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτερες μειώσεις ήταν στη Λετονία (από 15,5% σε 12,5% μεταξύ των πρώτων τριμήνων του 2012 και του 2013) και στην Εσθονία (από 10,1% τον Μάιο του 2012 σε 8,0% τον Μάιο του 2013).

Σταθερός στο 1,6% ο πληθωρισμός
Εν τω μεταξύ, στο 1,6% διαμορφώθηκε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, παραμένοντας σταθερό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat.
Σε ετήσιο επίπεδο, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τιμές τροφίμων, οινοπνευματωδών ποτών και καπνού (3,5% έναντι 3,2% τον Ιούνιο), ενώ ακολουθούν οι τιμές ενέργειας (1,6% έναντι καμίας μεταβολής τον Ιούνιο), υπηρεσιών (1,4% έναντι καμίας μεταβολής τον Ιούνιο) και μη- ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων (0,4% έναντι 0,7% τον Ιούνιο).

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)