Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Συστηθήκατε ; Αν όχι, κάντε το τώρα, για να σας φακελώσουμε.



Πρόσφατα αναγνώστης μας δέχθηκε τηλεφώνημα από την διευθύντρια του υποκαταστήματος ALPHA BANK Βρυώνης, όπου του ανακοίνωσαν ότι πρέπει να δώσει επιπρόσθετες πληροφορίες από αυτές που είχε δώσει κατά την αρχική του σύμβαση με την τράπεζα με αιτιολογία του εσωτερικού ελέγχου του καταστήματος. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατάστημα Βρυώνης δεν είναι το κατάστημα όπου ανοίχτηκε ο λογαριασμός αλλά προφανώς λόγω της ανάληψης μετρητών  αποφάσισε η κυρία διευθύντρια να προβεί σε ενημέρωση του πελάτη τους. Φυσικά αυτή την ενημέρωση θα έπρεπε να την διαπράξει το κατάστημα όπου ανοίχτηκε ο λογαριασμός. 


Στην συνέχεια πηγαίνοντας στο κατάστημα Βρυώνης αναφέρθηκε ότι οι συγκεκριμένες προσωπικές πληροφορίες ζητήθηκαν για εσωτερικό έλεγχο του καταστήματος, όταν αυτή η απαίτηση ζητήθηκε να γίνει εγγράφως  στον πελάτη τους, η διευθύντρια αρνήθηκε και στην συνέχεια επικαλέσθηκε ότι είναι μια απόφαση της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών και του παρέδωσαν το ενημερωτικό φυλλάδιο που σας παρουσιάζουμε.


Αυτό ξεκινά με την πρώτη σελίδα να αναγράφει:


Συστηθήκατε ;

Αν όχι κάντε το τώρα.

(Πολύ όμορφη προπαγάνδα, οι τράπεζες μας συστηθήκανε; Μας ανέφεραν ποτέ που πάνε τα λεφτά των φορολογούμενων που τις στηρίζουν; Μας έδωσαν ποτέ κάποια δικιά τους προσωπική πληροφορία; Εμείς εμπιστευόμαστε τις καταθέσεις μας, τις οικονομίες μας και οι τράπεζες το μόνο που πρέπει να διαπράξουν είναι την διασφάλιση της ασφάλειας των χρημάτων μας, που είναι ανίκανες να το κάνουν, δείτε τράπεζες Κύπρου.)



Στην επόμενη σελίδα αναφέρεται το όλο σκεπτικό του φακελώματος μας, ώστε να προληφθεί η χρήση των τραπεζών με σκοπό την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

(Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι με την χρήση του τραπεζικού συστήματος μπορούν να νομιμοποιηθούν έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες,  μα οι εγκληματικές δραστηριότητες δεν παρέχουν νόμιμα παραστατικά και ουδέποτε μπορούν να νομιμοποιηθούν. Επίσης πρέπει να μας φακελώσουν καθότι όλοι οι πελάτες των τραπεζών θεωρούνται τρομοκράτες, δηλαδή το τεκμήριο της αθωότητας εξαφανίζεται. Σε λίγο καιρό θα μας ζητούν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τρομοκράτες ή ότι δεν φοροδιαφεύγουμε, αντίθετα οι τράπεζες είναι τόσο αθώες που τόσα χρόνια πουλούσαν και την μάνα τους και τον πατέρα τους.)


Συνεχίζουμε με το έγγραφο που αναφέρει: το φακέλωμα επιδιώκει την διασφάλιση της ακεραιότητας του τραπεζικού συστήματος, την προστασία των έννομων συμφερόντων κάθε συναλλασσόμενου και η διασφάλιση των οικονομικών συναλλαγών του.  


(Πώς να μας πείσουν τώρα με αυτά που διαβάζουμε. Τι επίδραση θα μπορούσε να έχει στην ακεραιότητα του τραπεζικού συστήματος η έλλειψη προσωπικών πληροφοριών του πελάτη τους. Από πότε οι σχέσεις ιδιωτών μεταξύ τους (ιδιωτικές τράπεζες –πολίτης) στηρίζεται στο φακέλωμα και την πληροφόρηση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών. Το τραπεζικό σύστημα τόσα χρόνια λειτουργούσε, με  την ταυτότητα του πελάτη τους, με το τραπεζικό βιβλιάριο και ουδέποτε με το ΑΦΜ, δεν είδαμε ποτέ να μη λειτουργεί στο ακέραιο το τραπεζικό σύστημα.)


Το έγγραφο συνεχίζει: δεν θα πραγματοποιούν καμία συναλλαγή, αν δεν έχουν πιστοποιήσει και επαληθεύσει την ταυτότητα του συναλλασσομένου…   
(δηλαδή η αστυνομική ταυτότητα δεν είναι επαλήθευση του συναλλασσόμενου; Τότε να κυκλοφορούμε με το εκκαθαριστικό εφορίας που πλέον δεν στέλνεται, αφού οι δηλώσεις πραγματοποιούνται μέσα από το διαδίκτυο).  


Στο 2ο τμήμα του φυλλαδίου αναφέρεται η διασφάλιση των  προσωπικών μας δεδομένων από τις τράπεζες.

(Φαίνεται δεν λάβανε υπόψη τους ή απόκρυψαν την ΠΟΛ 1077 ή την απαίτηση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας να έχει πληροφορίες για κάθε τραπεζικό λογαριασμό του Έλληνα πολίτη. Δεν γνωρίζουν ή αποκρύπτουν τις δηλώσεις του κυρίου Βενιζέλου που σαν Υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι δεν είναι δυνατό να πιστεύει ο Ελληνικός λαός ότι υπάρχει το τραπεζικό απόρρητο. Φαίνεται δεν γνωρίζουν ότι οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα φορολογηθούν με ένα νέο τρόπο ανάλογα με τις συναλλαγές τους στις τράπεζες, τα ποσά που διαθέτουν στους λογαριασμούς τους καθώς και το επίπεδο ζωής τους, άραγε ο κύριος Θεοχάρης υπεύθυνος δημοσιών εσόδων και Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών που θα βρει αυτές τις πληροφορίες, αφού θα έχουν προηγηθεί από τις δηλώσεις εισοδημάτων. Άραγε η φοροκάρτα ενώνεται μόνο με τις τράπεζες και δεν δίνει πληροφορίες στο Υπουργείο Οικονομικών;  Αφού ο σκοπός της είναι να μην κρατάμε αποδείξεις και να γνωρίζει το υπουργείο τις αγορές μας.)


Στο 3ο τμήμα του φυλλαδίου αναφέρεται για την υπ’αριθμ. 2652/2012 Πράξης Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά τα στοιχεία που θα ζητηθούν από τον πελάτη της τράπεζας. 

(Τώρα αναρωτιόμαστε αφού το λέει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πρέπει να τρέξουμε να δώσουμε τις προσωπικές μας πληροφορίες, τελικά αυτός ο Διοικητής τι είναι; Γιατί δεν λένε την αλήθεια η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι δημόσια αλλά ιδιωτική επιχείρηση, όπως και οι τράπεζες και όλο το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας. Έρχεται ο ιδιώτης και σου απαιτεί να δώσεις προσωπικές ευαίσθητες πληροφορίες σε ιδιώτη  για τους σκοπούς που αναφέραμε. Μήπως κάτι δεν πάει καλά ; Όλα αυτά για να εμπιστευτούμε τα χρήματα μας στις τράπεζες; Όλα αυτά για να μας φακελώνουν; Όλα αυτά για να μας ταλαιπωρούν με πιστοποιήσεις αλλιώς  το τραπεζικό σύστημα θα σταματήσει να λειτουργεί ομαλά … )


Τέλος το κερασάκι του δημοσιεύματος βρίσκεται στην τελευταία σελίδα του διαφημιστικού φυλλαδίου με το λογότυπο της ALPHA BANK.

Με απλά λόγια αυτοί δεν κάνουν διαπίστωση για τον πελάτη τους αλλά μας φακελώνουν χειρότερα από το Υπουργείο Οικονομικών με το να ζητούν δηλώσεις ΦΠΑ, Τιμολόγια, Φορτωτικές, Τίτλοι Ιδιοκτησίας, μισθωτήρια συμβόλαια κλπ.και όλα αυτά για να λειτουργήσει ομαλά το τραπεζίκο σύστημα.

Για αυτό αν δεν τους συστηθήκατε, πάρτε τα χρήματα σας από τους απατεώνες που μας περιτριγυρίζουν και που το μόνο που κάνουν είναι να κερδίζουν με τα δικά μας χρήματα, με τις δικές μας καταθέσεις και φεύγοντας μην ξεχάσετε  ρίχτε τους μια μούντζα. 

Επιμέλεια ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

1 σχόλιο:

  1. Τα δεδομένα που οι τράπεζες απαιτούν αφορούν ΜΟΝΟ στα "υπόχρεα πρόσωπα" του άρθρου 5 του N. 3691-2008 και όχι σε όλους. Π.χ. οι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν περιλαμβάνονται στα "υπόχρεα πρόσωπα". Οι τραπεζίτες θέλουν κυνηγι. Δικηγόρο έχουμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)