Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Παγκόσμια Πορεία κατά της Monsanto

Παγκόσμια Πορεία κατά της Monsanto

Αυτή είναι μια πρόσκληση σε δράση για μια Μη-Ιεραρχική κατοχή της Mοσάντο Παντού*

Είτε σας αρέσει είτε όχι, σαν πιθανότητα η Μοσάντο έχει μολύνει το φαγητό σας με χημικά και με Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα, μεταλλαγμένα, χωρίς καμμία σήμανση.

Η Μοσάντο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σε βάρος της δημοκρατίας παγκοσμίως των τροφίμων.

Αυτή η ιστοσελίδα είναι αφιερωμένη στην ενδυνάμωση των πολιτών του κόσμου να αναλάβουν δράση ενάντια στην Μοσάντο και των υποστηρικτών της  που είναι το FDA, USDA, EPA, GMA, BIO, και των μεταποιητικών εταιρειών  τροφίμων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Μοσάντο..

Σας καλούμε να μας βοηθήσετε να οργανώσουμε και να συμμετέχετε στην επερχόμενη πορεία ενάντια στην Μοσάντο που θα γίνει το Σάββατο, στις 25 Μαΐου 2013!

Πορεία ενάντια στην Μοσάντο την 25η, Μαΐου του 2013

Στις 25 Μαΐου, οι ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο θα ενωθούμε για να κάνουμε πορεία κατά της Μοσάντο.

Ποιοί είναι οι λόγοι της πορείας;

Οι ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα της Monsanto μπορεί να μας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η ανάπτυξη  καρκινικών όγκων, στειρότητα και γενετικές ανωμαλίες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η FDA, η υπηρεσία η επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων για τον πληθυσμό και που διοικείται από πρώην στελέχη της Μοσάντο, θεωρούμε ότι βρίσκεται ένεκα αυτού σε  μια αδιαφησβήτητη σύγκρουση συμφερόντων και αυτό εξηγεί την έλλειψη σοβαρής έρευνας από μέρους της κυβέρνησης για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

Πρόσφατα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ και ο πρόεδρος πέρασε συλλογικά μια διάταξη με το ψευδώνυμο “Monsanto Protection Act” που, μεταξύ άλλων, απαγορεύει τα δικαστήρια από την ανάσχεση της πώλησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων της Mοσάντο.

Για πολύ καιρό, η Monsanto είναι ευεργετούμενη απο κρατικές εταιρικές επιδοτήσεις και την εύνοια της πολιτικής.

Οι μικροί αγρότες οργανικών καλλιεργειών έχουν υποστεί ζημιές, ενώ η Mοσάντο εξακολουθεί να κατέχει το παγκόσμιο μονοπώλιο της προμήθειας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών δικαιωμάτων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των σπόρων και του γενετικού υλικού.

Οι ΓΤΟ σπόροι της Mοσάντο είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον;;;

Για παράδειγμα, οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι έχουν προκαλέσει την κατάρρευση και την εξαφάνιση των αποικιών μεταξύ του πληθυσμού των μελισσών στον κόσμο. Ποιες είναι οι λύσεις που υποστηρίζουμε;

Ψηφίζοντας με τα χρήματα σας, αγοράζοντας βιολογικά προιόντα και μποϊκοτάροντας την Moσάντο και τις εταιρείες που χρησιμοποιούν ΓΤΟ στα προϊόντα τους.

Την επισήμανση των ΓΤΟ, έτσι ώστε να είναι ευκολότερα για τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές.

Την κατάργηση των σχετικών διατάξεων των ΗΠΑ όπως την “Monsanto Protection Act”.

Απαίτηση για περαιτέρω επιστημονική έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των ΓΤΟ.

Μη επιτρέποντας σε στελέχη της Monsanto και στους πολιτικούς που την υποστηρίζουν να έχουν πρόσβαση στην άμεση επικοινωνία, στην βάση της δημοσιογραφίας και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, κλπ. Συνεχίζοντας την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα μυστικά της Monsanto.

Βγαίνουμε στους δρόμους για να δείξουμε στον κόσμο και στην Moσάντο ότι δεν θα παραμείνουμε αμέτοχοι και ήσυχοι σε αυτές τις αδικίες. Δέν θα υπομείνουμε άλλο την ευνοιοκρατία.

Δεν θα υπομείνουμε άλλο το δηλητήριο.

Ελάτε μαζί μας! http://on.fb.me/ZUxe3o

Βρείτε ποιές πόλεις ήδη συμμετέχουν: http://bit.ly/ZTDsk8

Ξεκινήστε τη δική σας: http://on.fb.me/16qw2r4

Ο παρακάτω κατάλογος δημιουργήθηκε στις 13 Μαΐου και θα ενημερώνεται:Οργανώστε τν πορεία σας

Θέλετε να συμμετάσχετε στην πορεία ενάντια στην Μοσάντο;

Πρώτον, πρέπει να ελένξετε και να δείτε αν υπάρχει ήδη προγραμματισμένη πορεία στην πόλη σας, και αν ναι, ποιός την διοργανώνει.:

http://bit.ly/ZTDsk8

Αν όχι, διαβάστε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για να πάρετε μια γενική ιδέα για το πως σχεδιάζεται μια πορεία.

Αν νομίζετε ότι μπορείτε να το πραγμτοποιήσετε, στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα για να μας ενημερώσετε ποια πόλη είστε και ότι έχετε διαβάσει αυτό το εγχειρίδιο.

Στη συνέχεια δημιουργήσετε μια εκδήλωση και θα σας προσθέσουμε ως οικοδεσπότη.

Βήμα 1: Αποφασίστε αν θα κάνετε μια πορεία ή συλλαλητήριο. Εάν μπορείτε να μαζέψετε τουλάχιστον 20 άτομα, μια πορεία έχει μεγαλύτερη  δυνατότητα να φτάσει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό, τι ένα συλλαλητήριο.

Βήμα 2: Διαλέξτε μια καλή θέση. Για ένα συλλαλητήριο, μια κατάσταση Capitol Building ή το δημαρχείο είναι ένα καλό σημείο. Αν υπάρχουν συνδεόμενες με τους ΓΤΟ κεντρικά γραφεία ή εταιρείες στην πόλη σας, αυτό είναι ένα άλλο καλό σημείο.

Αν κάνετε μια πορεία, χρειάζονται δυο γνωστές συγκεκριμένες τοποθεσίες για να ξεκινήσετε και να τελειώσετε την πορεία σας. Μπορείτε να κάνετε μίνι-συλλαλητήρια σε κάθε θέση. Λάβετε υπόψη την απόσταση. Γύρω στο ένα μίλι είναι μια καλή απόσταση.

Βήμα 3: Έρευνα που μπορεί να χρειαστεί για να είναι η εκδήλωσή σας νομικά καλυμμένη. Μπορείτε να κάνετε την έρευνα αυτή στο διαδίκτυο με την εξέταση στις ιστοσελίδες της κυβέρνησης της πόλης ή καλώντας τα γραφεία τους. Οι απαιτήσεις συνήθως διαφέρουν ανάλογα με το αν κάνεις μια πορεία ή ενα συλλαλητήριο, όπως και το που  θα πραγματοποιηθεί.

Βήμα 4: Προσπαθήστε να προσεγγίσετε πιθανούς ομιλητές, αν σκοπεύετε να έχετε ένα συλλαλητήριο ή μίνι-συλλαλητήριο, μαζί με μια πορεία. Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αύξηση της συμμετοχής και να πάρετε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δοκιμάστε να πλησιάσετε τους οργανισμούς στην πόλη σας που αντιτίθενται στα ΓΤΟ ή / στην Monsanto όπως οι αγρότες και οι οργανώσεις που προωθούν  τα βιολογικά τρόφιμα. Αν υπάρχουν πολιτικοί στην πόλη / κράτος σας που υποστηρίζουν την επισήμανση των ΓΤΟ, είναι μια άλλη καλή ιδέα επίσης.

Σημείωση: Αν έχετε ηχεία, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε επιπλέον άδειες για ένα σύστημα PA και / ή bullhorn.

Βήμα 5: Μόλις έχετε όλα τα στοιχεία που επεξεργάστηκατε για το συλλαλητήριο σας. ήρθε η ώρα να το προωθήσετε! Αυτό γίνεται με τη χρήση των φέιγ-βολάν, περιλαμβανομένων και των μεγάλων αφισών  σε τηλεφωνικούς στύλους και μικρές σε φυλλάδιο.

Επίσης, στείλτε ένα δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σας για να τους ενημερώσετε για την εκδήλωση.

Αν κάνετε μια πορεία, να δημιουργήσετε ένα πανό να μεταφέρετε ώστε να ξέρουν οι άνθρωποι ποιοί είστε. Επίσης, να κάνετε σηματάκια και να τα φοράνε οι συμμετέχοντες .

* Θα σας παράσχουμε οποιαδήποτε καθοδήγηση , αλλά, τελικά, η επιτυχία της πορείας σας  είναι στα χέρια σας, καθώς αυτό είναι ένα λαϊκό κίνημα υπό την δική σας ηγεσία.

Σας ευχαριστούμε

μετάφραση-επιμέλεια

Μαριάννα Ευαγγέλου

*Στοιχεῖα γιὰ τὴν συγκέντρωσι στὴν Ἀθήνα, μὲ σημεῖον συναντήσεως τὴν πλατεία Συντάγματος, μπορεῖ κάποιος νὰ βρῇ ἐδῶ.

Ἡ πορεία θὰ ξεκινήσῃ ἀπὸ τὸ Σύνταγμα στὶς 18:00 τὸ ἀπόγευμα, τὸ Σάββατο 25 Μαΐου. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)