Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μήπως σας παρακολουθούν μέσω της κάμερας του Η/Υ σας; (VIDEO)



Από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, ένας άνθρωπος κάθεται στο μόνιτορ του H/Y του, παρακολουθώντας μια ανυποψίαστη γυναίκα να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή της, να γδύνεται και να πηγαίνει για ύπνο. Η ίδια δεν έχει καμία ιδέα ότι παρακολουθείται. Ο απομακρυσμένος εισβολέας έχει εγκαταστήσει λογισμικό για τον έλεγχο της κάμερας του Η/Υ της. Τι είναι άραγε χειρότερο, η καταγραφή όλων των ενεργειών της και η ανάρτηση αυτών των βίντεο στο YouTube, ή η εμπορία των βίντεο με άλλους ηδονοβλεψίες στο διαδίκτυο;

Εργαλεία Απομακρυσμένης Πρόσβασης (R.A.T.-Remote Access Tools)

Το σενάριο που περιγράφουμε ανωτέρω συμβαίνει όλο και πιο συχνά. Υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, στοιχείο το οποίο δείχνει ότι η πρακτική αυτή γίνεται όλο και πιο εύκολη, όλο και πιο δημοφιλής, μεταξύ των μελών μιας online κοινότητας που ονομάζεται Ratters. Χρησιμοποιούν τα Εργαλεία Απομακρυσμένης Πρόσβασης (R.A.T.) για να ενεργοποιήσουν τις κάμερες των προσβεβλημένων υπολογιστών και να γράψουν σε βίντεο τις καθημερινές στιγμές των ανυποψίαστων χρηστών. Αποκαλούν τους ιδιοκτήτες αυτών των μολυσμένων υπολογιστών «σκλάβους», και τα βίντεο, ειδικά των γυναικών «σκλάβων», τα εμπορεύονται (ανταλλάσσουν) ανοιχτά και τα δημοσιοποιούν στο YouTube.

Αυξάνονται οι συνδεδεμένοι χρήστες στις Κοινότητες των Ratters

Η πρακτική της απόκτησης ελέγχου πάνω σε έναν υπολογιστή δεν είναι νέα. Οι Hackers, εδώ και χρόνια, έχουν δημιουργήσει το λογισμικό εδώ που δίνει τον πλήρη έλεγχο του μηχανήματος σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα. Τμήματα αυτών των εργαλείων χρησιμοποιούνται συχνά στον τομέα της πληροφορικής, για να προσφέρουν απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη. Αλλά το καινούριο στοιχείο είναι η δημιουργία των ηλεκτρονικών κοινοτήτων των απομακρυσμένων εισβολέων, οι οποίες έχουν σχηματιστεί σε hacking φόρουμ, για τον διαμοιρασμό ή την εμπορία της πρόσβασης στους «υπόδουλους» υπολογιστές αλλά και να συζητήσουν πάνω στα κατορθώματά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)