Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για το νέο τύπο τρομοκρατίας..Μαχαιροβγάλτες κατά στρατιωτών, σε Βρετανία και Γαλλία την ώρα που καίγεται η Στοκχόλμη.

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το νέο χτύπημα κατά στρατιώτη αυτή τη φορά στο Παρίσι, στην πολυσύχναστη περιοχή της La Defence.

Ο στρατιώτης που περιπολούσε στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα πολλών επιχειρήσεων στα δυτικά του Παρισιού, μαχαιρώθηκε στο λαιμό και τραυματίστηκε από έναν άνδρα που εγκατέλειψε τη σκηνή και καταζητείται από την αστυνομία.

Ο 23χρονος περιπολούσε ένστολος, μαζί με άλλους δύο στρατιώτες, στο πλαίσιο του γαλλικού σχεδίου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατίας «Vigipirate», όταν κάποιος τον πλησίασε από πίσω γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα) και του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι ή ένα σουγιά.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής ένωσης είπε πως πλάνα από την επιτήρηση έδειξαν πως ο επιτιθέμενος ήταν ψηλός, γενειοφόρος, γύρω στα 35, πιθανόν βορειοαφρικανικής καταγωγής και φορούσε πανωφόρι σε αραβικό στυλ.

Ο Ολάντ, από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, σχολίασε το γεγονός λέγοντας πως η αστυνομία καταζητεί τον επιτιθέμενο αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητά του ή οποιαδήποτε πιθανά κίνητρα για την επίθεση.

"Δεν ξέρουμε ακόμα τις ακριβείς περιστάσεις της επίθεσης ή την ταυτότητα του επιτιθέμενου, αλλά εξετάζουμε όλες τις εκδοχές", είπε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ.

Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στον ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας εισαγγελέα του Παρισιού σύμφωνα με δηλώσεις των εισαγγελικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τρεις ημέρες αφότου ένας βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε σε δρόμο του Λονδίνου από δύο άνδρες που είπαν πως το έκαναν σε αντίποινα για τη βία εναντίον μουσουλμάνων, η επίθεση κοντά στο Παρίσι προκάλεσε ερωτήματα για μία πιθανή προσπάθεια πιστής απομίμησης να σκοτωθεί ένας γάλλος στρατιώτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς σημείωσε την ομοιότητα σε μία συνέντευξη στην France 2 TV λέγοντας πως ο επιτιθέμενος σαφώς προσπάθησε να σκοτώσει το θύμα του, αλλά πρόσθεσε πως είναι πολύ νωρίς να διατυπωθούν οποιεσδήποτε εικασίες.

«Ας είμαστε προσεκτικοί για την ώρα», για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη. "Γίνονται τα πάντα για να συλληφθεί το άτομο αυτό" είπε ο Βαλς.

Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε: "Επιτέθηκαν στον στρατιώτη γιατί είναι στρατιώτης".

Ο Πιέρ-Αντρέ Πεϊβέλ, επικεφαλής της αστυνομίας για την περιοχή Ο-ντε-Σεν, δήλωσε πως ο στρατιώτης έχει χάσει πολύ αίμα αλλά θα επιβιώσει και πως νοσηλεύεται σε κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο στρατιώτης δεν κατονομάστηκε.

Αντικρουόμενες ωστόσο ήταν οι περιγραφές που έδωσαν για τον ύποπτο μάρτυρες κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου έγινε η επίθεση.

Ένας δήλωσε στην τηλεόραση πως είδε δύο άνδρες να φεύγουν από το σημείο, ενώ ένας άλλος είπε ότι στο σημείο επικράτησε πολλή σύγχυση για να πει οτιδήποτε.

Ο Πεϊβέλ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οποιαδήποτε περιγραφή και είπε πως αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες. Μία πηγή δήλωσε πως η αστυνομία θα δώσει ένα σκίτσο του άνδρα εάν δεν υπάρξει σύντομα κάποια σύλληψη.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής για επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στο Μαλί τον Ιανουάριο, η οποία προκάλεσε την εκτόξευση απειλών κατά γαλλικών συμφερόντων από την AQIM, τη βορειοαφρικανική πτέρυγα της Αλ Κάιντα.

Η πιο πρόσφατη δημοσιοποιήθηκε στο YouTube λίγες εβδομάδες προτού ένοπλοι επιτεθούν, αυτή την εβδομάδα, σε μια στρατιωτική βάση και μια γαλλική εγκατάσταση εξόρυξης ουρανίου στον Νίγηρα της κεντρικής Αφρικής, σκοτώνοντας 24 στρατιώτες και έναν πολίτη.

Ο Βαλς δήλωσε πως η Γαλλία θα διατηρήσει το τρέχον επίπεδο συναγερμού στο "κόκκινο, ενισχυμένο" μία βαθμίδα κάτω από το "κατακόκκινο", το οποίο ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση σοβαρής και επιβεβαιωμένης επίθεσης.


Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο
Η βρετανική αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο τρεις άνδρες οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι συνωμοσίας για φόνο, σχετικά με τη δολοφονία ενός στρατιώτη κοντά σε στρατώνα στο Λονδίνο.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες 24 και 28 ετών σε μία κατοικία νότια της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομική δύναμη της πόλης. Ένας τρίτος, ηλικίας 21 χρονών, συνελήφθη στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Δύο άνδρες αναρρώνουν στο νοσοκομείο αφού πυροβολήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία ως ύποπτοι για τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο την Τετάρτη.
Π/Θ
eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)