Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Δεκαεξάχρονη αυτοπυρπολήθηκε γιατί τη βίασαν

αυτοπυρπολήθηκεΣοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλούν οι νόμοι στην Ινδία που ωθούν τους πολίτες σε αυτοκτονίες. Πιο συγκεκριμένα, ένα 16χρονο κορίτσι αυτοπυρπολήθηκε επειδή τη βίασε ο γείτονάς της, καθώς σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να παντρευτεί το βιαστή της για να λήξει αναίμακτα και αθόρυβα η υπόθεση.
Η κοπέλα από το βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα, φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειάς της, ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, ενώ είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το έλεγε σε κάποιον.
Το κορίτσι κατέθεσε σε δικαστικό αξιωματούχο και δήλωσε ότι είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες κατονομάζοντας τον γείτονα, ο οποίος συνελήφθη.
Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρώσει την τεράστια λίστα με τα σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράττονται στην Ινδία, ενώ ο πρόσφατος ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου στην ινδική πρωτεύουσα, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο κύμα αντιδράσεων στην χώρα που ζητά αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία των γυναικών.
Σχετικά άρθρα

Παλεύει με τον θάνατο η Ινδή φοιτήτρια

Σε ενδειξη πενθους δεν γιορτάζουν στην Ινδία

  

paraskhnio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)