Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας ανύπαντρος με δύο εξώγαμα παιδιά συμβιώνει με την Μπέτυ Μπαζιάνα.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται με την πολιτική όχι μόνο πρέπει να φαίνονται αλλά να είναι και υπόδειγμα ηθικής στην κοινωνία μας. Σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη το παρελθόν του κάθε πολιτικού ελέγχεται και αν υπάρχουν ψεγάδια τότε είναι ανασταλτικός παράγοντας για να ασχοληθεί με την πολιτική. Επίσης οποιοδήποτε σκάνδαλο σεξουαλικής φύσεως προκύψει κατά την διάρκεια της θητείας τους είναι αιτία καταδίκης τους και απόσυρσης τους από την πολιτική σκηνή του κάθε κράτους. Είναι πολλές οι φορές που πρωθυπουργοί - υπουργοί και μεγάλα στελέχη κομμάτων υπέκυψαν στον πειρασμό της ερωμένης τους και στο πάθος του έρωτα απατώντας την σύζυγο τους, με αντίκτυπο στην πολιτική τους καριέρα (σχετικός σύνδεσμος  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ). 
Στην χώρας μας όμως βλέπουμε μια ισοπέδωση κάθε ηθικού δεσμού, θυμόμαστε το σκάνδαλο με την Δήμητρα Λίανη την αεροσυνοδό που "παρέσυρε" στην μοιχεία τον Ανδρέα Παπανδρέου (σχετικός σύνδεσμος και βίντεο Οι "καμαριέρες" των ισχυρών ) τότε πρωθυπουργού της χώρας μας και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν αναφέρθηκε στο γεγονός μια που νομοθέτησαν για το συμφέρον τους καλύπτοντας την τότε παρανομία τους με την αποποινικοποίηση της μοιχείας. Σίγουρα τέτοια γεγονότα συντηρούνται με την ανοχή του λαού, που σαν πρόβατα δεν είχαν το θάρρος της γνώμης τους να απομονώσουν αυτό το πολιτικό πρόσωπο. Σε αυτό το πρόσωπο έδωσαν την ψήφο τους για την διακυβέρνηση του κράτους, για το μέλλον των παιδιών τους αλλά και των ιδίων, έτσι εμπιστεύτηκαν ανάξιο ηθικής πρόσωπο. Δεν είναι τυχαίο ότι με αρχή τον Ανδρέα Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέκυψαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και ψέματα στην χώρα μας, αναφορές υπάρχουν στην αναδημοσίευση μας που ακολουθεί:    

90 + 1 ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ
Στις κοινωνίες επιβάλλονται κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς, που ονομάζονται ηθικοί κανόνες, ως υποχρεωτικοί, χωρίς τους οποίους η συνύπαρξη δεν θα ήταν απλώς αδιανόητη, αλλά και υπερβολικά ανεπιτυχής.
Πολιτική ηθική είναι η ηθική που ασκεί πολιτική δραστηριότητα, που είναι η εξουσία για την επίτευξη ενός στόχου που είναι ως συνήθως το κοινό καλό, το συλλογικό ή γενικό συμφέρον. Έτσι η πολιτική είναι μέρος της ηθικής ενέργειας του ανθρώπου. 
Έπειτα, μολονότι η «ιδιωτική» ηθική είναι κάτι το εσωτερικό και «πνευματικό», που δεν δηλώνεται εξωτερικά, όπως λ.χ. η δημόσια πολιτική Ηθική, «η γυναίκα τού Καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια», κατά τον Ρωμαίο φιλόσοφο Κικέρωνα, αλλά επίσης ο πολιτικός ως πρόσωπο θα πρέπει να ενσαρκώνει το ήθος του στην πολιτική πράξη.

Η ΗΘΙΚΗ ΑΝΙΘΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.
Ο ανωτέρω πρόλογος αναφέρθηκε για την κατανόηση της ιδιαίτερης σημασίας για την κοινωνία μας της ύπαρξης ηθικής στα πρόσωπα που εμπλέκονται με την πολιτική. 

Τελευταία ο κύριος Αλέξης Τσίπρας έγινε το επίκεντρο των πολιτικών στην χώρα μας, πέρα από το ότι πολλαπλασιάστηκαν οι ψηφοφόροι του και οπαδοί του, ο ίδιος κάνει βαρυσήμαντες δηλώσεις στα ΜΜΕ. Μια τέτοια άνοδος ήταν και η αιτία να ακουστούν πολλές φήμες ή και αλήθειες για το πρόσωπο του, όπως ότι δεν έκανε την θητεία του στον στρατό, ότι δηλώνει την διαμονή του στην Κυψέλη ενώ κατοικεί στα Βόρεια προάστια, ότι δεν φίλησε τον σταυρό κατά την ορκωμοσία του στην Βουλή και πολλά άλλα.
Δεν θα σταθούμε σε όσα αναφέραμε, αλλά στο πιο σημαντικό σημείο για εμάς, τον ρόλο του και τις απόψεις του για την γυναίκα και την οικογένεια.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συζεί με την Μπέτυ Μπαζιάνα, ηλεκτρολόγο μηχανικό. Ο μακροχρόνιος έρωτάς τους - γνωρίζονται από τις αρχές του ’90 όταν πήγαιναν μαζί στο λύκειο - σφραγίστηκε με τον ερχομό του γιου τους πριν δυο χρόνια, ενώ η Μπέτυ είναι και πάλι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.
Ενδεχόμενο γάμου δεν υπάρχει αφού το ζευγάρι έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, καθώς δεν συμφωνεί με το θεσμό του γάμου.


Έτσι ο ίδιος είναι ανύπαντρος, συζεί με την Μπέτυ Μπαζιανά έχοντας ουσιαστικά δύο εξώγαμα παιδιά.

ΓΑΜΟΣ
Ο γάμος είναι το πιο φυσικό στη ζωή του ανθρώπου. Ο καθένας, νέος ή μεγαλύτερος, προγραμματίζει τη ζωή του με την ελπίδα και την προσδοκία ότι θα μπορέσει να αποκατασταθεί και αν δημιουργήσει οικογένεια. Το απαιτούν οι κοινωνικές συμβάσεις, το περιβάλλον του, ο ίδιος ο εαυτός του. Ακόμα και στις μέρες μας, οπότε και υπάρχει μια μεγαλύτερη ελαστικότητα και ανοχή στο χρόνο που κανείς θα διαλέξει να οδηγηθεί στο γάμο, δεν παύει να θεωρείται η πιο κοινωνικά αποδεκτή πορεία. Γι' αυτό και οι μονογονεϊκές οικογένειες ή οι ελεύθερες συμβιώσεις ή η αποτυχία του ανθρώπου να δημιουργήσει οικογένεια δεν μπορούν να θεωρηθούν κοινωνικός κανόνας. 

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
«Το μυστήριον τούτο μέγα εστί εγώ δε λέγω εις Χριστόν και εις την Έκκλησίαν» (Εφ. 5,32). Στη φράση αυτή ο απ. Παύλος παραλληλίζει τη σχέση άνδρα-γυναίκας, που υπάρχει στο γάμο, με τη σχέση Χριστού-Εκκλησίας. Όπως ο Κύριος μας -ως κεφαλή-, ένωσε τον εαυτό του με την Εκκλησία και αποτελούν ένα σώμα -αν και η τελευταία αποτελείται από πολλά μέλη-, έτσι και στο γάμο η νόμιμη ένωση των δύο μερών -άνδρα και γυναίκας-, αποτελεί ένα· μία φύση όπως κατασκευάσθηκε από την αρχή της δημιουργίας. 

ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
Τα πρόσωπα που συνάπτουν σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης δεν εμπίπτουν στα μέλη της κατ' άρθρον 33 α.ν. 1846/1951 οικογένειας.
Όπως ρητά ορίζεται στην ίδια την αιτιολογική έκθεση του Νόμου το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης «.. .αποτελεί ένα καθεστώς διαφορετικό από το γάμο: πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή μόνιμης συμβίωσης και όχι για μια μορφή «χαλαρού» γάμου»(αιτιολογική έκθεση). Βεβαίως, μέσα από το νομοθετικό αυτό πλαίσιο αναδεικνύεται ιεραρχικά υπέρτερος ο γάμος, η ύπαρξη του οποίου αποτελεί κώλυμα για την κατάρτιση συμφώνου, ενώ, αντιθέτως, το σύμφωνο όχι μόνο δεν αποτελεί κώλυμα για την σύναψη γάμου, αλλά αντιθέτως λύνεται αυτοδικαίως, αν κάποιο από τα μέρη του παντρευτεί με άλλον, δικαιολογείται, δε , από την φύση του συμφώνου, η οποία διέπεται από την αρχή της ιδιωτικής αυτονομίας.

Μερικά από τα μειονεκτήματα του:
Από γυναικείο περιοδικό: Πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως ακόμα και μετά από έναν μεγάλο καβγά ίσως να μας κτυπήσει την πόρτα ένας δικαστικός επιμελητής για να μας κοινοποιήσει πως ο σύντροφός μας την έκανε για άλλη γη, άλλα μέρη και προφανώς άλλες γυναίκες. Η κεραμίδα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη αν λάβουμε το προσκλητήριο του γάμου του, πράγμα που σημαίνει πως εκείνος δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί ούτε καν με μια χούφτα ευρώ για να συντάξει για χάρη μας έστω και μια κοινοποίηση, βουτηγμένη ίσως στην κολόνια που εμείς του είχαμε αγοράσει στα τελευταία του γενέθλια!

Το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζει το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, κάτι που σημαίνει ότι όσοι πολίτες έχουν επιλέξει αντί της εκκλησίας να υπογράψουν το Σύμφωνο, μένουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το ΙΚΑ με εγκύκλιο που εξέδωσε διευκρινίζει πως δεν καλύπτει ασφαλιστικά ως έμμεσα μέλη, συντρόφους ασφαλισμένων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. 


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας μας και εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού με απόψεις και θέσεις που προσβάλλουν θεμελιώδεις αρχές της Ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι ο γάμος, η οικογένεια, η αξία της γυναίκας και της συζύγου, την ορθοδοξία κλπ. 

ΠΗΓΕΣ:
http://www.uowm.gr/registration/eggrafa/politiki_ithiki.pdf
http://www.pemptousia.gr/