Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το γάλα...βλάπτει σοβαρά την υγεία - 9ο μέρος (Αφιέρωμα)

Η συνωμοσία του γάλακτος
(Άρθρο του περιοδικού  ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τεύχος 126, Οκτώβριος 2004,
σελίδες 34 - 43)

Γάλα και υπογονιμότητα

Εάν δυσκολεύεστε να κάνετε παιδί με τον/ την σύντροφό σας αλλά οι εξετάσεις σας δεν δείχνουν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, είναι πιθανόν το πρόβλημά σας αυτό να οφείλεται στην κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων!
Μια από τις αιτίες που έχουν συσχετισθεί με την υπογονιμότητα είναι και η γαλακτόζη, ένα σάκχαρο που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο αγελαδινό γάλα και επιδρά δυσμενώς στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Το γεγονός πάντως είναι πως η μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση των όποιων γαλακτοκομικών προϊόντων, θεωρείται από ορισμένους ειδικούς ότι μπορεί να αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που τα ποσοστά υπογονιμότητας έχουν αυξηθεί τόσο τα τελευταία χρόνια.
Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό παρέχει η μελέτη των Daniel W.CramerHuijan Xu και Timo Sahi με τίτλο Milk Products and Ouarian FunctionAdult HypolactasiaMilk Consumption and Age-specific Fertility, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology (vol. 139, No.3 1994).

ΠΗΓΗ: http://www.siouras-therapies.gr/2010/11/5.html

(Το αφιέρωμα συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες)


(Όλες οι αναρτήσεις του αφιερώματος :http://eleftheroiellines.blogspot.com )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)