Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η ΕΕ δείχνει έτοιμη να αναθεωρήσει το σχέδιο που επέβαλε στην Ελλάδα


Η απειλή εξόδου από το ευρώ τρομοκρατεί απόλυτα τους εταίρους μας σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Ελλήνες

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να ανασκευάσει τα πάντα» επισημαίνεται σε σημείωμα του πολιτικού σςχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο οποίο υποστηρίζεται ότι «η πολιτική της σημερινής λιτότητας με εισηγήτρια την κ. Μέρκελ βρίσκει αντιστάσεις».

«Η Άτυπη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες κατέδειξε ότι η Ε.Ε σε επίπεδο ηγετών δείχνει έτοιμη αλλά και επηρεασμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου να αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις της για το σχέδιο που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.

Είναι απολύτως προφανές ότι όλοι πλέον αναγνωρίζουν με επίσημο λόγο το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο έχει εισέλθει η Ελλάδα. Θεωρούμε θετική την κατεύθυνση αυτή και εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 17 Ιουνίου πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυρό, πιο αντιμνημονιακό και την ίδια ώρα απόλυτα Ευρωπαϊκό.

Η απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ προβληματίζει και τρομοκρατεί απόλυτα τους εταίρους μας. Η έκθεση της Ευρωζώνης σε κίνδυνο από τα «ανοίγματα» από εγγυήσεις, ομόλογα, συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι στα 298,8 δις ευρώ. Δηλαδή το 3,3% του ΑΕΠ της Γερμανίας , το 3,1% της Γαλλίας, το 3,5% της Ιταλίας και το 3,4% του ΑΕΠ της Ισπανίας.

Η απειλή εξόδου από το ευρώ είναι τεράστιος κίνδυνος τόσο για την Ευρωζώνη σε ότι αφορά την αξιοπιστία του ευρώ όσο και για τις Ευρωπαϊκές τράπεζες. Ο οίκος Nomura σε ανάλυσή του ανεβάζει αυτό το κόστος στο ιλιγγιώδες ποσό του 1,5 τρισ. ευρώ.

Η απειλή εξόδου βασίζεται στην αδυναμία της Ελλάδας λόγω Μνημονίου να εκπληρώσει την αποπληρωμή του δανείου της. Αυτό όμως δείχνει αδύνατον καθώς τα έσοδα της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)