Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πουλήθηκε δημοσία οδός προς 65 ευρώ το τετργ. μέτρο

Κτηματική Υπηρεσία Καλαμών – μία φωτεινή εξαίρεση
Θα ήμουν ανειλικρινής και άδικος αν δεν καταδείξω τα θετικά με το ίδιο πάθος και ένταση που κατέδειξα και τα αρνητικά τα οποία λαμβάνουν χώρα στον τόπο καταγωγής μου, στην Μεσσηνία.
Σε όλο το ανεκδιήγητο φαινόμενο αλαζονείας των εκπροσώπων του δημοσίου, εμφανίστηκε και μία φωτεινή εξαίρεση, αυτή της Κτηματικής Υπηρεσίας Καλαμών.  Ως έπραξα καταγγέλλων τα στραβά, οφείλω, σήμερα, να προβάλω προς παραδειγματισμό όλων μας το θάρρος του προϊσταμένου της Υπηρεσίας αυτής, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, και με την ελπίδα ότι οι πιέσεις που εκτιμάται ότι θα του ασκηθούν μετά από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που συνέταξε, δεν θα τον κάμψουν. Τέτοιοι υπάλληλοι πρέπει να προβάλλονται.
Φέρεται εις γνώση των αναγνωστών ότι η εταιρεία ΕΤΤΕΛ ΑΕ συμφερόντων ΛΥΤΡΑ Κωνσταντίνου, που έχει ενοικιάσει το ξενοδοχείο στην εταιρεία BUCA RESORT, η οποία BUCA φέρει το όνομα της αλυσίδος ξενοδοχείων σε ολόκληρο τον κόσμο της Σουηδικής εταιρείας LANGLEY, η οποία μετά από τις καταγγελθείσες στο διαδίκτυο ανομίες περί «ιδιωτικών παραλιών» και όχι μόνον, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το νοικιασμένο από την BUCA RESORT ξενοδοχείο της ΕΤΤΕΛ, συμφερόντων Κωνσταντίνου ΛΥΤΡΑ……
Σημειωτέον ότι ο ΛΥΤΡΑΣ Κωνσταντίνος και οι μηχανικοί του δεν ανήρτησαν καμία πινακίδα που να δίδει στοιχεία περί του έργου, ως ο νόμος ορίζει, πχ «ανάδοχος», «προϋπολογισμός», «αριθμός δωματίων, κλινών», «χρηματοδότηση» κλπ, και αυτό παρά τις καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές οι οποίες ουδαμού παρενέβησαν προς αποκατάσταση της νομιμότητος. Ακόμη, και παρά την άσκηση αγωγή εναντίον μου, εξακολουθούν να διαφημίζουν μέσω του διαδικτύου καταπάτηση δημοσίας γης αιγιαλών και ομόρων αγροτεμαχίων, ταβέρνες και μπαρ επί του αιγιαλού.
Μετά από καταγγελία μου η Κτηματική Υπηρεσία Καλαμών διαπίστωσε ότι ο Κωνσταντίνος ΛΥΤΡΑΣ έχει καταπατήσει δύο τεράστιες εκτάσεις του δημοσίου εκ 7.140 μ2 και 5.146μ2 εκάστη, ήτοι συνολικής εκτάσεως 12.286μ2 τετραγωνικών μέτρων, συνεπεία δε τούτου εξέδωσε «Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής» από την δημοσία γη το οποίο και απέστειλε στην Εισαγγελία Καλαμών, και βεβαίως, μέχρις να εκδικασθεί η υπόθεση, ο Κωνσταντίνος ΛΥΤΡΑΣ καταπατά δημόσια γη και διαφημίζει, μέσω του διαδικτύου, ταβέρνες και μπαρ επάνω στον αιγιαλό, στο βωμό της τουριστικής αναπτύξεως
Συνάμα, ο Κωνσταντίνος ΛΥΤΡΑΣ έκανε αγωγή εναντίον του καταγγέλλοντος για «εξύβριση» και «συκοφαντική δυσφήμιση» ισχυρίσθηκε ότι έχει υποβάλλει αίτημα αγοράς της περιοχής που έχει καταπατήσει. Υφίσταται, λέγει ο καταπατητής ΛΥΤΡΑΣ Κωνσταντίνος ζημία στην τουριστική περίοδο λόγω τωνκαταγγελιών οι οποίες εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Αντί, συνεπώς,να μην προκαλεί, με τις αυθαιρεσίες του και παρανομίες του, το δημόσιο αίσθημα και τους ομόρους προς αυτόν ιδιοκτήτες και να ενεργεί σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου,ενάγει τον καταγγέλλοντα κατ’ εφαρμογή της παροιμίας «σαν τον χέλωνα… εμ απαυτό εμ σκούζει».
Κτίζει παράνομη γέφυρα, καταγγέλλεται για την πράξη του αυτή και αντί να ζητήσει συγγνώμη και αποκαταστήσει την νομιμότητα, εμφανίζεται στο δικαστήριο και λέγει: «έχω κάνει αίτηση νομιμοποιήσεως της γέφυρας». Δηλαδή τί και αν παρανόμησα!!!, εσείς οι δημόσιες και δικαστικές αρχές θα νομιμοποιήσετε τις παρανομίες μου, έστω και αν αυτές βλάπτουν το περιβάλλον, θίγουν τους ομόρους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, υποβαθμίζουν τα πάντα εκτός από τα συμφέροντά μου!!!
Συμπέρασμα: «Καταπατώ και Εξαγοράζω» ή αλλιώς: «Μακάριοι οι Κατέχοντες»
Καταπάτησε 12.286 μ2 υπό τα όμματα των Αστυνομικών Αρχών, των δημοτικών Αρχών.
Πέραν τούτου η Κτηματική Υπηρεσία Καλαμών βεβαιώνει την εκποίηση δημοσίας οδού σε ιδιώτη, και όπως πάντα στον βωμό της τουριστικής αναπτύξεως. Η οδός αυτή, τελούσα σε πλήρη λειτουργία πουλήθηκε αντί του καταπληκτικού τιμήματος των 65 ευρώ ανά ασφαλτοστρωμένο τετραγωνικό μέτρο και οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν διευκρινίζουν το καθεστώς των εκατέρωθεν της οδού έργων αποστραγγίσεως των υδάτων. Αυτά προφανώς θα εκχωρήθησαν δωρεάν.
Διερωτώμαι ποίος νόμος επιτρέπει την εκποίηση δημοσίας οδού. Το γεγονός καθίσταται πλέον ανησυχητικό δεδομένου ότι έλαβε χώρα στην ιδιαιτέρα πατρίδα του νυν αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κου Αντωνίου Σαμαρά και υπό τα βλέμματα όλων των αρχόντων τοπικών και κεντρικών της περιοχής.
65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ασφαλτοστρωμένης δημοσίας παραλιακής οδούΑν αυτή η τιμή δεν είναι εκποίηση δημοσίου πλούτου, διερωτώμαι τι είναι εκποίηση!!!
Συνημμένα σας αποστέλλονται η έκθεση πραγματογνωμοσύνης και το Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής της Κτηματικής Υπηρεσίας Καλαμών, καθώς και μία επεξηγηματική φωτογραφία με την εκποιηθείσα δημοσία οδό.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Καραδημητρόπουλος
Αποστέλλεται ένας έπαινος προς την Κτηματική υπηρεσία Καλαμών η οποία, κατόπιν καταγγελίας μου, είναι η μοναδική που δεν δίστασε να γράψει την γλώσσα της αληθείας.
Διαβάστε τα συνημμένα και θαυμάστε τι γίνεται.

Απάντηση Κτηματικής_01.1.pdf  Απάντηση Κτηματικής_01.1
Πρωτοκολλο διοικητικης αποβολης.pdf  Πρωτοκολλο διοικητικης αποβολης


ΠΗΓΗ:http://diaggeleas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)