Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Γερμανοί προτείνουν αντί για «euro» το «Geuro» για την Ελλάδα

Την πρόταση να υιοθετηθεί ένα παράλληλο νόμισμα από την Ελλάδα με στόχο την πληρωμή εσωτερικών υποχρεώσεων καταθέτει πρώην αναλυτής της γερμανικής τράπεζας. Το νέο νόμισμα της χώρας για τις εσωτερικές πληρωμές θα ονομάζεται Geuro και θα είναι σαφώς φτηνότερο του ευρώ.
Ο Thomas Mayer, λέει ότι το νέο νόσμα μπορεί αν γεννηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, δηλαδή ότι α) οι Έλληνες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ και β) επίσης δεν θέλουν να συνεχίσουν με τα προγράμματα διάσωσης της τρόικας.
Σύμφωνα με τον Mayer, η Τρόικα θα μπορούσε να αποφασίσει για τη «μερική στάση στην οικονομική βοήθεια, με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και του ελληνικού τραπεζικού τομέα, αλλά χωρίς περαιτέρω υποστήριξη για τη χρηματοδότηση των πρωτογενών δαπανών της κυβέρνησης».
Έτσι, το Geuro γεννιέται. Λόγω της έλλειψης μετρητών στο εσωτερικό, η χώρα θα προχωρήσει στο νέο νόμισμα. Τα Geuros θα αντάλλασονται με ευρώ, όμως θα έχουν τη μισή αξία, σύμφωνα με τον αναλυτή.
Το Geuro θα είναι υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ, δίνοντας όμως στην εσωτερική αγορά ρευστότητα. Παράλληλα θα προωθήσει και τις ελληνικές εξαγωγές προσφέροντας έτσι στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Στη θεωρία όταν η ελληνική οικονομία σταθεροποιηθεί θα μπορέσει το Geuro να ανατιμηθεί, επιστρέφοντας στην αρχική ισοτιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)