Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ (ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ


ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι ΤΕΔ (Τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις) έστειλαν ελικόπτερο και σκάφος στην περιοχή
Για μια ακόμη φορά θερμαίνονται οι βραχονησίδες Καρντάκ (σημ. μεταφρ. : Ίμια) οι οποίες είχαν φέρει στο χείλος του πολέμου Τουρκία και Ελλάδα το 1995. Μετά από παραβίαση τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικό σκάφος, οι ΤΕΔ έστειλαν στην περιοχή ελικόπτερο και σκάφος.
Στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου προβάλλεται ανακοίνωση σχετικά με τις βραχονησίδες Καρντάκ που βρίσκονται στα ανοιχτά της περιοχής Γκιουμουσλούκ στο Μπόντρουμ.
Με βάση την ανακοίνωση ¨χτες και στο διάστημα 13.35 και 17.35 σκάφη της Ελλάδας παραβίασαν τα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή των νησίδων Καρντάκ 6 φορές.
Δύο πλοία του τουρκικού λιμενικού και ένα ελικόπτερο επενέβησαν στου ψαράδες και απομάκρυναν από την περιοχή το ελληνικό αλιευτικό και το σκάφος του ελληνικού λιμενικού¨.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
Οι βραχονησίδες Καρντάκ που είναι στο Αιγαίο, το 1995 είχαν φέρει Τουρκία και Ελλάδα στο χείλος του πολέμου.
Τότε μετά την προσάραξη ενός σκάφους με τουρκική σημαία, Έλληνες στρατιώτες ισχυριζόμενοι πως το μέρος είναι δικό τους είχαν αποβιβαστεί εκεί και είχαν στήσει σημαία.
Μετά από αυτό ειδικές δυνάμεις SAT και SAS, είχαν πάει στην περιοχή και πηγαίνοντας σε άλλο νησί δίπλα στο Καρντάκ είχαν στήσει σημαία.
Οι στρατιωτικοί που είχαν στήσει εκείνη την σημαία αυτή τη στιγμή δικάζονται προφυλακισμένοι για τις υποθέσεις (ΔΗΘΕΝ) Κλωβός και (ΔΗΘΕΝ) Πουράζκιοϊ.

Με την παρέμβαση τότε των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απετράπη η μετατροπή της κρίσης σε πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)