Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βόμβα Telegraph: Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιμένουν πτώχευση της Ελλάδας & παραμονή στο ευρώ .


newspapersΣύμφωνα με τη βρετανική Telegraph συζητήσεις λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες σχετικά με το πώς θα γίνει η διαχείριση μίας ελληνικής πτώχευσης στο βραχυπρόθεσμο με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 
'Δεν είναι πλέον θέμα το αν αλλά το πότε θα πτωχεύσει η Ελλάδα' ανέφερε πηγή της εφημερίδας με γνώση των συζητήσεων, σύμφωνα με την Telegraph.


Στο σχέδιο που συζητείται καθοριστικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία αναμένεται να αγοράσει πολύ μεγάλο όγκο ελληνικών ομολόγων για να αποτρέψει την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη μόλυνση του ευρωπαϊκού και ιδιαίτερα του γαλλικού, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Επιπλέον, η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο τμήμα των κεφαλαίων που έχει στη διάθεση της, ύψους 2,2 τρις ευρώ, προκειμένου να προστατεύσει την Ιταλία και την Ισπανία. Οι παρεμβάσεις και ο ρόλος της ΕΚΤ θα είναι δραματικά μεγαλύτερες από το τρέχων πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.
Σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται η εφημερίδα, η Γαλλία επιθυμεί η ΕΚΤ να αναλάβει μεγάλη δράση αλλά η Γερμανία ανησυχεί ότι θα αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις αλλά και να σπάσει το σημερινό status quo σύμφωνα με το οποίο η Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να λειτουργεί όπως η αμερικανική FED.
Το EFSF θα πρέπει να είναι έτοιμο να συνδράμει στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην επαναγορά ομολόγων μέχρα τα μέσα Οκτωβρίου αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ξεπεραστεί ένα μεγάλο πρόβλημα: Οι υποχρεώσεις του EFSF προσμετρώνται στα ελλείμματα των κρατών μελών που το χρησιμοποιούν και σε μία τέτοια περίπτωση η διάσωση του τραπεζικού κλάδου της Γαλλίας θα σήμαινε απώλεια της ΑΑΑ βαθμολογίας της, κάτι που ο Σαρκοζί δεν πρόκειται να αποδεχτεί, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)