Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάδα: Θλιβερή πρωτιά στην αύξηση αυτοκτονιών.

Αιτία για το ένα τέταρτο των αυτοκτονιών
τον τελευταίο χρόνο ήταν οικονομικοί λόγοι
Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στις αυτοκτονίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η Ελένη Μπεκιάρη, μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κλίμακα.

Όπως επισήμανε, αιτία για το ένα τέταρτο των αυτοκτονιών τον τελευταίο χρόνο ήταν οικονομικοί λόγοι.

Είπε ότι οι κλήσεις στη γραμμή υποστήριξης 1018, έχουν τετραπλασιαστεί από το 2007.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που επεξεργάζεται η «Κλίμακα», 4.042 άνθρωποι πέθαναν αυτοκτονώντας στην Ελλάδα, το διάστημα 1999-2009. Από τους οποίους, οι 3.288 ήταν άντρες και οι 754 γυναίκες (αναλογία αντρών-γυναικών 4 προς 1). 



Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα ακολουθούν αυξητική τάση. Το 2009 καταγράφηκαν 393 αυτοκτονίες (333 άντρες και 58 γυναίκες), σε σχέση με 328 αυτοκτονίες το 2007 (268 άντρες και 60 γυναίκες). Παράλληλα, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, που εκτιμάται ότι είναι δέκα με είκοσι φορές περισσότερες (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).


Η «Κλίμακα» -που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2007- τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, η φετινή επέτειος της 10ης Σεπτεμβρίου προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η οικονομική κρίση και η ανασφάλεια, που αυτή προκαλεί, μπορούν να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών, οι οποίες συνήθως εμφανίζονται συχνότερα σε ανέργους απ’ ότι σε εργαζόμενους» .


Μέλη της «Κλίμακας» θα μεταβούν στο Πεκίνο για να παρακολουθήσουν το διεθνές συνέδριο για την πρόληψη των αυτοκτονιών. Επιστρέφοντας και έχοντας τα νέα δεδομένα θα ξεκινήσει και η ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.


Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο , σε παγκόσμια κλίμακα.


Η 10η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΠΟΥ, ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, προκειμένου να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή στο τραγικό γεγονός.


ΠΗΓΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Η τεράστια ανεργία, η έλλειψη ανάπτυξης, ο φόβος για το αύριο, έχουν φτάσει πολλά νοικοκυριά να βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και σε σημείο απόγνωσης. Επιχειρηματίες αυτοκτονούν, εταιρείες δηλώνουν πτώχευση αφήνοντας τεράστια χρέη στους συνεργάτες τους και στο προσωπικό, υπάλληλοι να παραμένουν στις θέσεις τους χωρίς να πληρώνονται καρτερώντας μήπως αλλάξει αυτό το σκηνικό. 


Λυπόμαστε που θα σας το πούμε, η αλήθεια είναι μία: τα πράγματα θα συνεχίζουν να χειροτερεύουν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι άλλες συμμορίες  της Βουλής δεν θα σταματήσουν μέχρι να μας εξοντώσουν. 
Μην ζούμε με αυταπάτες, αν δεν βγούμε στους δρόμους όχι σαν αγανακτισμένοι αλλά σαν εξοργισμένοι, αν δεν τους κατεβάσουμε από την εξουσία αυτοί θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα και περισσότερο. 
Μιλάνε για 6η δόση και νέα μέτρα, σε τρεις μήνες θα μιλάμε και για την επόμενη δόση και περισσότερα σκληρά μέτρα και άλλα και άλλα, αυτό δεν θα έχει τέλος, θα μας πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί. 
Εμείς σας φωνάζουμε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ καιρός να πάρουμε τα όπλα μας και να εξοντώσουμε τον εχθρό μας , πριν είναι πολύ αργά. Ας μην αυτοκτονούμε αλλά ας τους αυτοκτονήσουμε. 

3 σχόλια:

  1. όπου πάει το ΔΝΤ οι αυτοκτονίες αυξάνονται.
    δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε ενωμένοι με τις οικογένειές μας και την ευρύτερη κοινωνία μας.

    ας ελπίσουμε για το λιγότερο κακό.

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μαι λίγο σκληρός. Αυτοκτονούν οι δειλοί και άθεοι που έχουν για θεό τους το χρήμα! Αυτός και μόνο ήταν το ΠΑΝ στη ζωή τους!! Αυτός που δέν πιστέυει ο κόσμος οτι υπάρχει έχει κάνει μεγάλο κακό στον "συγχρονο" άνθρωπο. Μακάρι να είχαν τον Χριστό στην καρδιά τους,δεν θα ήθελαν τίποτε αλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί "Ανώνυμοι" έχετε δίκιο, τόσο με το ΔΝΤ και ότι δεν είμαστε ενωμένοι με τις οικογένειες μας και με την κοινωνία αλλά ακόμα περισσότερο απόμακροι από τον Θεό.
    Κάποτε ένας γέροντας είχε πει ότι οι άνθρωποι που αυτοκτονούν πάσχουν και είναι άρρωστοι, ένας άνθρωπος που είναι φυσιολογικός δεν θα έκανε μια τέτοια ενέργεια. Η απομάκρυνση από τον Θεό ενισχύει τα πάθη μας αλλά και τις πνευματικές μας νοσήσεις. Βλέπουμε ότι ο κόσμος τελευταία στρέφεται πιο κοντά στην εκκλησία, έχει την ανάγκη να αντλήσει δύναμη από τον Θεό.
    Ας παλέψουμε λοιπόν και ας ενωθούμε όλοι μαζί σαν Έλληνες Ελεύθεροι, σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ας μην αποδεχθούμε τον ζυγό που μας επιβάλλει η Παγκόσμια κυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)